Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки ракет вдалося збити ЗСУ: яку хитрість використали росіяни під час атаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки ракет вдалося збити ЗСУ: яку хитрість використали росіяни під час атаки

Російські ракети маневрували у західних областях та до польського кордону

7 лютого 2024, 10:57 comments2058
Поділіться публікацією:

Країна-агресор 6 та 7 лютого випустила по Україні 64 ракети та дрони. Сили протиповітряної оборони збили 44 цілі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву у себе в Telegram зробив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Скільки ракет вдалося збити ЗСУ: яку хитрість використали росіяни під час атаки

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

Головком розповів, що противник завдав кількох ударів по території України, починаючи з вечора. Всього росіяни випустили Україною 64 засоби повітряного нападу: 20 "Шахедів"; 29 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 із десяти літаків стратегічної авіації Ту-95МС; чотири крилатих ракети Х-22 з бомбардувальників Ту-22М3; три крилаті ракети морського базування "Калібр" з носіїв у Чорному морі; три балістичні ракети "Іскандер-М"; п'ять зенітних керованих ракет С-300.

У свою чергу речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі "Радіо Свобода" заявив, що росіяни намагалися використати хитру тактику. Ворожі ракети маневрували в західних областях і до польського кордону, і у зворотному напрямку.

"Ракета програмується напередодні удару. Вона долітає до певного місця, куди їй призначено, робить поворот, який теж закладений у програмуванні, ліворуч-праворуч, змінює курс. Таким чином, може десятки разів змінювати курс. Долетіли фактично до Самбірського району (Ред. – (Львівській області), це не так далеко до кордону з Польщею, далі повернула на львівський напрямок, потім знову згорнула у напрямку Тернопільської області. Такі маневри проводилися в Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській областях", — сказав речник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ракетний удар по Україні: де найбільші руйнування і чи поранені.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

7

8 лютого 2024, 10:35

Сергій, панство не буде цього робити - бояться рашки :( Хоча мова про те йшла опитування серед поляків показало, що більшість із них за те, щоб збивати рашенські ракети в нашому просторі, можливо потрібне прохання нашого уряду до польського :( Ф-16 літали підняли американський паливозаправник, який нарізав круги над Польщею.

Сергій

7 лютого 2024, 14:07

А чи не може Польща оголосити про те, що буде збивати ракети, які будуть летіти в її напрямку (за 100-200 км)???


Новини