Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки мільярдів репарацій Україна вимагатиме від Росії: відповідь Мін'юсту
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки мільярдів репарацій Україна вимагатиме від Росії: відповідь Мін'юсту

Міністр юстиції Малюська наголосив, що Україна хоче отримати компенсацію за всі збитки, завдані Росією.

9 вересня 2022, 15:04 comments1405
Поділіться публікацією:

Україна вимагатиме не менше 300 мільярдів доларів репарацій від Росії за шкоду, яку було завдано внаслідок повномасштабного російського вторгнення. Як передає видання "Коментарі", про це повідомив міністр юстиції України Денис Малюська виданням медіагрупи Funke, пише DW.

Скільки мільярдів репарацій Україна вимагатиме від Росії: відповідь Мін'юсту

Росія має заплатити Україні репарації / фото УНІАН

Міністр розповів, що Україна своє звернення має намір робити через Генасамблею ООН, яка має ухвалити резолюцію. Ця резолюція у майбутньому й має стати тим самим фундаментом для відшкодування збитків.

Денис Малюська підтвердив, що Україна добиватиметься через усі міжнародні інстанції відшкодування всіх збитків, які довелося зазнати його країні через пов'язану Росією повномасштабну війну проти української держави.

Видання зазначає, що збитки України від російської агресії оцінюються значно більше, але Денис Малюська не випадково акцентував увагу саме на 300 мільярдах доларів. Це сума активів Банку Росії в країнах G7, яка на сьогоднішній день заморожена і Москва не може цими активами скористатися.

Міністр юстиції вважає, що Україна має отримати доступ до російських заморожених коштів, а також до закордонних активів російських державних підприємств та конфіскованого майна російських олігархів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у своєму зверненні президент України Володимир Зеленський повідомив, що з 1 вересня ЗСУ звільнили понад 1000 квадратних кілометрів української території. Також прозвітував про переговори з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, який без анонсування візиту побував в Україні. А ще подякував голові Білого дому Джо Байдену за виділення нового пакету оборонної допомоги України у розмірі 675 млн. доларів. Про що говорять відповідні меседжі – як із боку Зеленського, так і з американського боку? Які зміни в російсько-українському конфлікті можливі в найближчому майбутньому? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини