Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки людей в Україні загинуло від початку повномасштабної війни: дані ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки людей в Україні загинуло від початку повномасштабної війни: дані ООН

За даними ООН, з початку повномасштабної війни в Україні загинуло майже 7 тис. громадянських людей

28 грудня 2022, 07:35 comments2994
Поділіться публікацією:

З 24 лютого до 26 грудня Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 17 831 жертву серед цивільного населення в Україні. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться у звіті Управління ООН з прав людини.

Скільки людей в Україні загинуло від початку повномасштабної війни: дані ООН

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

У повідомленні йдеться, ООН підтвердила загибель 6884 і поранення 10947 цивільних осіб. Серед 6884 загиблих: 2719 чоловіків; 1832 жінки; 175 дівчат; 216 чоловіків; 38 дітей та 1 904 дорослих, стать яких поки що невідома.

Серед 10 947 поранених: 2 364 чоловіки; 1709 жінок; 229 дівчат; 318 чоловіків; 253 дитини та 6 074 дорослих, стать яких поки невідома.

В Управлінні ООН з прав людини уточнили, що фактичні цифри цивільних жертв значно вищі, оскільки надходження інформації з деяких місць, де продовжуються інтенсивні бойові дії, затримується, і багато даних потребують повторної перевірки. Це стосується, зокрема, Маріуполя, Ізюма, Лисичанська, Попасної та Сєвєродонецька. Ці міста російські загарбники просто порівнювали із землею під час штурму. Тому жертв серед мирного населення може бути більше ніж офіційно зафіксовано.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія продовжує жити в паралельній реальності, висуваючи Україні чергові ультиматуми щодо "демілітаризації", "денацифікації", а також визнання російськими своїх окупованих та частково деокупованих територій. Україна, своєю чергою, чітко дає зрозуміти, що нашою основною метою є вихід на межі 1991 року. Видання "Коментарі", у свою чергу, продовжує разом з експертами аналізувати підсумки року, що минає, та їх вплив на наше майбутнє.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини