Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки людей потрібно для ЗСУ: чи потрібна додаткова мобілізація
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки людей потрібно для ЗСУ: чи потрібна додаткова мобілізація

Наразі українці перебувають у складних психологічних умовах, але мобілізація продовжується

20 грудня 2023, 09:50 comments2196
Поділіться публікацією:

Останнім часом одна із тем, яка хвилює українців – це мобілізація. Про неї говорять на телеканалах, у соцмережах. Тим часом Генштаб запропонував президенту Володимиру Зеленському мобілізувати ще 450-500 тисяч українців. Скільки ж насправді треба сьогодні призвати до армії українців, щоби дати відсіч ворогові? І йдеться про збільшення складу ЗСУ чи заміну бійців, які перебувають на фронті з початку повномасштабної війни? Портал "Коментарі" розбирався в темі, вивчивши думки експертів.

Скільки людей потрібно для ЗСУ: чи потрібна додаткова мобілізація

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Генштаб має надати аргументацію мобілізації

Військовий експерт і майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив, що озвучена на прес-конференції президентом Зеленським цифра у 500 тисяч осіб – це не додаткова кількість людей, котрих хочуть мобілізувати.

За його словами, мова про заміну тих, хто провів на війні, вже два роки.

"У нас багато людей вже воюють кілька років, їм потрібно давати відпочинок. Повинні бути люди, які їх замінять. Можливо, цих людей, які відвоювали рік чи два, треба буде звільняти, бо людина так довго не може (воювати — ред.). Люди віддали все, що у них було — здоров'я, сили", — заявив експерт.

Проте, як додав Гетьман, мобілізація не означає відправку лише на фронт, оскільки існують різні посади і не лише на лінії зіткнення. У ЗСУ дуже багато роботи, крім лінії зіткнення. Інженерна робота, мобільна робота, розвідка, відділення зв'язку, стройова служба, бухгалтерія, служба озброєння. Навіть має бути так звана служба оркестру, офіцери роботи з особовим складом, капелани. Тут можна довго перераховувати.

Кожен громадянин України має обов'язки перед державою, у тому числі захист країни

Керівник програм безпеки Центру глобалістики Стратегія ХХІ Павло Лакійчук в інтерв'ю Radio NV заявив, що Україні потрібно набрати 300 тисяч людей у ЗСУ. Рекрутувати стільки добровольців у нинішніх умовах дуже складно.

За словами Павла Лакійчука, рекрутинг працює і набір до певної бригади – це добре.

"Я пам'ятаю Югославію, Ірак. Україні потрібно було формувати фактично одну експедиційну бригаду для миротворчих сил. Це було престижно, в цю бригаду стояла черга фактично. Охочих було багато, вони рекрутувалися. Відвоювали в Югославії, поверталися, отримали своє УБД, звільнялися зі Збройних сил. Це добре, коли набір на бригаду, на дві, на три", — розповів експерт.

Він додав, що 300 тисяч людей для української армії зараз набрати не так просто.

Читайте також на порталі "Коментарі" – від чого залежить тривалість війни в Україні: що може вирішитись у 2024 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Piter

21 грудня 2023, 00:50

Неосвідчені, бездарні покидьки довели до війни, вони ж ведуть її, і вони її ніколи не зможуть закінчити. Нажаль 2024рік - рік остаточного "вирішення українського питання".

Sergey

20 грудня 2023, 19:19

ЧЕЛОВЕК Тут даже добавить нечего- согласен на все 200%....

Человек

20 грудня 2023, 14:33

Какие обязанности? Идите ка в пешую прогулку, мне государство, кроме проблем, ничего не дало, за всё плачУ со своего кармана. В долг не брал, отдавать ничего не должен. В первую очередь государство так и не объявило войну в стране. Какое лицемерие, на каком основании применяются клоуны ряженные тцкшники? Войска запрещено применять против своего же народа, полицаи-старосты забытые нацистами наконец-то нашли себе применение?

Руслан

20 грудня 2023, 12:38

Проблема в тому, що жодним словам від офіційної влади немає ніякої віри. Кажуть все добре, але по факту починають най***бувати, починаючи з комісії на уточнення даних, де всі придатні. І дійсно буде складно набрати нових людей: новачки боятимуться, що їх відправлять на фронт без підготовки і з поганим здоров'ям, солдати, котрі зараз на передовій, - що їх дійсно замінять або почнуть смикати після демобілізації. Треба навести порядок і припинити розводити людей, залякування і рейди нічого не дадуть.

Лошадка

20 грудня 2023, 11:42

Ще положимо пів мільйона, і тоді мізки запрацюють, можливо будуть перемовини...

SS

20 грудня 2023, 11:33

По поводу обязанностей граждан перед страной забудьте! Обязательства страны перед гражданами не выполняются! Я ничего никому не должен! Помните кто сказал? Гарант! Который кстати до прези денства 4 повестки порвал и выкинул. Так что начните с себя слуги народа! Конституцией жопу вытерли! А на счет мобилизации у нас 250 тысяч полицаев обученых обращению с оружием, 35000 сбу, тысяч 20 прокурорских. Вот их на фронт и отправляте! Они за это деньги получают! Пусть идут и отрабатывают дармоеды!

УКРАЇНЕЦ

20 грудня 2023, 10:46

Оружия нет, оружие слуги жидовской миноры которые при власти не производят. Только и уничтожают Украинцев и Украину всех этих слуг ждет наказание.


Новини