Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки людей категорично не хочуть воювати: їх на фронт не заманиш ніякими «плюшками»
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки людей категорично не хочуть воювати: їх на фронт не заманиш ніякими «плюшками»

Військовий розповів, що тільки 25% українців готові воювати, всі інші «вірять в ЗСУ»

сьогодні, 09:26
Поділіться публікацією:

Випадок з ТЦК після концерту "Океану Ельзи" викликав неабияке обурення серед користувачів соцмереж, бо з якого це дива військкомат під час воєнного стану вирішив перевіряти у людей документи, відзначає військовий Дмитро Іванов.

Скільки людей категорично не хочуть воювати: їх на фронт не заманиш ніякими «плюшками»

Мобілізація в Україні

"Але давайте зараз без емоцій проаналізуємо, що ж таке сталося. Перевірка документів? Ну і що? Маєш при собі документи, які тобі дозволяють не служити — то нема за що хвилюватися. Не маєш або не носиш із собою — тоді ти сам собі злобний буратіна і олень рогатий", — відзначив військовий.

При цьому він вважає, що хайп стався лише том, що перевірка відбулася в Києві. За його словами, в деяких обласних центрах блокують зранку цілі райони, ставлять мобільні блокпости, перевіряють документи, і нікого це не дивує, до цього звикли, це не є подією.

"Чому людина йде воювати? Якщо прибрати всю мішуру, то людина стає перед вибором: або великий шанс загинути, або отримати те, що для неї гірше за смерть. Тобто, вибір між "погано" і "геть погано". Патріотично налаштована людина, або просто відповідальний громадянин йде на війну, бо жити під владою окупантів для таких — це гірше за смерть, от і все. Але таких категорій у нас десь 20-25% від загалу", — говорить військовий.

За словами Іванова, у решти 75-80%, у них інше сприйняття, адже живуть за принципом "та якось воно буде", "вірю у ЗСУ, але воювати не піду".

"Так ось, ця категорія не вважає окупацію страшнішою за смерть, і тому воювати не хоче і добровільно не піде. Ні, ніколи не піде, хоч чим ти їх заманюй у військо — хоч грошима, хоч пільгами, хоч мотивуючими відео. Не підуть! Добровільно — ніколи у житті. Бо страшно, бо там можна загинути", — говорить Іванов.

Він вважає, що цій категорії не можна запропонувати нічого, окрім варіанту, коли вибір буде між "ризик загибелі" та "гірше за загибель".

Іванов каже, що за часів ДСВ дезертир або "ухилянт" знав, що йому світить не тільки дуже суворе покарання, аж до розстрілу, а ще й його сім'я постраждає, буде уражена в правах, а може, ще й помре голодною смертю, бо продовольчий пайок не буде отримувати. Тобто, у людини був вибір — або погано (воювати), або дуже погано (покарання, ганьба, погіршення умов для сім'ї і так далі).

"Я не закликаю саме до таких методів, але розумію, що окрім як жорстким примусом, ми не знайдемо необхідну кількість людей. Ну от не знайдемо, які б плюшки не пропонувала держава. Добровольці закінчилися, і їхня кількість не зросте, особливо на тлі "роботи" деяких нардепів, які сіють зраду і по яких плаче в'язниця", — підсумував військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що до кінця року в Україні хочуть мобілізувати 200 тисяч осіб.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини