Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, яким чином в Україні хочуть до кінця року мобілізувати 200 тисяч осіб
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яким чином в Україні хочуть до кінця року мобілізувати 200 тисяч осіб

Очевидно, що до лав армії будуть мобілізувати з допомогою рейдів ТЦК

сьогодні, 07:41 comments1880
Поділіться публікацією:

На початку жовтня з’явилась новина, що до кінця цього року в Україні планують мобілізувати 200 000 осіб. Як відзначив політичний аналітик Роман Пономаренко із вечора п’ятниці стало зрозумілим, як саме цього планують досягнути. ТЦК в багатьох містах по всій Україні вирушили в рейди по клубам, ресторанам та розважальним закладам. Серед іншого, відвідали концерт гурту "Океан Ельзи" у Києві.

Стало відомо, яким чином в Україні хочуть до кінця року мобілізувати 200 тисяч осіб

Мобілізація в Україні

"Подібні заходи – це не лише суспільний резонанс. Це пряме свідчення того, що закон про мобілізацію виявився неефективним. Тому інших засобів поповнення війська, крім полювання на людей на вулицях, у нас остаточно не залишилося. Показово, що закон приймали, щоб позбутися цієї хибної практики. Проте об’єктивна реальність знову все розставила по місцях", — відзначив експерт.

За його словами, нардепи від "Слуги народу" можуть і далі тішитися ілюзіями, що "українці насправді готові воювати за свою землю і за свою ідеологію, за право жити вільно, вільними людьми". На жаль, додає експерт, в цій чудовій формулі відсутня головна ознака вільної людини – відповідальність, якої в нашому суспільстві гостро не вистачає.

"Сумна правда в тому, що українці в масі своїй воювати не хочуть, а військова служба є максимально непопулярною. Примусово мобілізувати таких людей в умовах цейтноту сенсу немає (до речі, мене найбільше дивують діючі військові, які за це агітують), — додав Пономаренко.

Тому не дивно, говорить він, що дієвим засобом поповнення ефективних бойових бригад, стало добровільне переведення до них вже діючих бійців з інших підрозділів. Вони вже мають вишкіл, досвід, і готові воювати прямо зараз, а не вимагають психолога після першого прильоту, десь в кілометрі. Проблема в тому, що ці переводи є складним і тривалим бюрократичним процесом, що аж ніяк не сприяє підтримці боєздатності війська, говорить Пономаренко.

При цьому він додав, що ілюзії та самообман нашої влади – найголовніша зброя в руках ворога.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ТЦК влаштувало масштабні рейди по містам України, відвідавши, концерти, спортивні зали, розважальні заклади та торгові центри.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини