Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки Кремль платить своїм "чиновникам" на окупованих територіях України
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки Кремль платить своїм "чиновникам" на окупованих територіях України

Кандидатів відбирають з числа слухачів кремлівської "Школи губернаторів" і випускників конкурсу "Лідери Росії"

6 вересня 2022, 20:39
Поділіться публікацією:

Цього літа  російські посадовці  масово отримують  начальницькі посади в органах так званих   "ЛНР" та "ДНР" та  нових фейкових органах  на тимчасово окупованих  українських територіях.  Для  прибульців з рф це наче соціальний ліфт. Про це інформують  журналісти  видання "Медуза", які провели спеціальне розслідування.

 Скільки Кремль платить своїм "чиновникам" на окупованих територіях України

Найбільше російських чиновників "влаштувалося" в "ДНР" (фото з відкритих джерел)

Як стверджують представники "Медузи", найбільше росіян  призначили на високі чиновницькі посади в ДНР.   В уряді так званої ДНР  6 з 24 членів тільки прибули    з Росії. В керівних органах так званої "ЛНР"  російських посадовців   є  менше.  

Але за літні місяці таких призначень побільшало. Для прикладу, 18 серпня  очільник уряду так званої  ДНР  Хоценко погодив призначення  5  посадовців з рф  на  керівні напрямки. Як він це пояснює,  це – правильний курс, оскільки "ДНР" нібито "йде на зближення з Росією". 

На тимчасово окупованих територіях  Запорізької, Херсонської та Харківської областей   нашої країни   нові керівні органи теж  мають в своєму складі   російських посадовців. "Прем'єром" став  колишній  вологодський віцегубернатор Антон Кольцов в Запорізькому регіоні, калінінградський  посадовець  Сергій Єлісєєв отримав аналогічний пост в  Херсонському  регіоні. 

Як інформують джерела цього російського медіа,  посадовців для  фейкової влади вишукують  серед представників політичного  блоку адміністрації  російського президента.

Кандидати – це слухачі кремлівської "Школи губернаторів" і  випускники  конкурсу "Лідери Росії",  вони працюють за  ініціативою 

високопосадовця адміністрації Путіна Сергія Кирієнка. Він ще  відомий, як "кремлівський куратор захоплених територій".

Для російських посадовців передбачена хороша мотивація   зарплатами  –  їх заробітки  у 2-3 рази вищі, ніж  на батьківщині. Для  прикладу, чиновник середньої ланки  на рівні  регіонального міністра   отримує виплати приблизно  500 тисяч рублів. 

"Окремим особливо цінним фахівцям можуть запропонувати  зарплату більше мільйона", –  розповідають інформатори  журналістів 

Деякі  чиновники розуміють це призначення   на окупованій  території –  на рівні тимчасового  відрядження. Їх обов’язок – "наглядати" за посадовцями з цих регіонів, що  працюють, як  муніципали.  Для прикладу,  Санкт-Петербург  зараз "шефствує" над Маріуполем, тому петербурзькі   посадовці  тимчасово  керують в цьому  регіоні. Та й  оплачують  таке "шефство" вдвічі  більше, ніж  на батьківщині.

Інформатори  стверджують, що  така практика відряджень російських   чиновників в  окуповані  регіони продовжуватиметься. Є  причини – РФ не  дає  кошти  місцевим посадовцям,  так само  українські мешканці  не  йдуть на співпрацю з  окупаційним  режимом. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Кремль більше не бачить мирної угоди з Україною.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини