Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки коштує утримання військовополонених в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки коштує утримання військовополонених в Україні

В Мін'юсті підрахували вартість утримання російських військовополонених в Україні

3 червня 2022, 08:45
Поділіться публікацією:
За словами заступниці міністра юстиції Олени Висоцької, росіян планують обмінювати на полонених українців. В Міністерстві юстиції підрахували витрати на кожного полоненого.

Скільки коштує утримання військовополонених в Україні

Фото Генеральний штаб ЗСУ

На місяць утримання одного військового росіянина коштує три тисячі гривень. В цю суму входять витрати на продукти харчування, одяг, засоби особистої гігієни, лікарські препарати. До суми витрат включають також вартість комунальних послуг та грошову винагороду персоналу.

Україна забезпечує умови утримання в полоні відповідно до норм Женевській конвенції. Адже російські полонені становлять обмінний фонд. Саме завдяки обміну можна звільнити з полону українських військових з росії та окупованих територій.

Раніше міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, віце-прем'єр Ірина Верещук наголосила, що передала свої функції щодо організації обміну полоненими між рф та Україною підрозділу Міноборони.

В Україні створено реєстри з персональними даними російських військовополонених.12 березня сформовано Координаційний штаб з питань поводження із військовополоненими.

Як писав портал "Коментарі", старший лейтенант Сергій Ткачук отримав державну нагороду за свій героїчний вчинок — орден Богдана Хмельницького III ступеня. Сергій мав морем здійснити рятувальну операцію та передачу зброї угрупуванню ЗСУ в селі. Чотири години на човні військові добиралися до місця призначення.

Також ми писали, що в Україні створять меморіальне кладовище для військових. Відповідний закон ухвалили 31 травня. Кладовище буде розташоване в Київській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини