Головна Новини Суспільство події В Україні створять меморіальне кладовище для військових: скільки планують витратити грошей
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні створять меморіальне кладовище для військових: скільки планують витратити грошей

Національне військове меморіальне кладовище буде створено в Київській області

2 червня 2022, 13:55
Поділіться публікацією:

31 травня нардепи ухвалили в цілому Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо Національного військового меморіального кладовища" №4225.

В Україні створять меморіальне кладовище для військових: скільки планують витратити грошей

Фото ілюстративне / Pixabay

Документ передбачає, що в Київській області буде створено спеціальний комплекс для поховань військових, що загинули в боротьбі за незалежність держави.

"Національне військове меморіальне кладовище — це архітектурно-художній комплекс, розміщений на спеціально відведеній земельній ділянці на території Київської області, призначений для організації почесних поховань та перепоховань борців за незалежність України у ХХ столітті, військовослужбовців, які померли (загинули) під час виконання бойових завдань, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною", — йдеться в тексті закону.

Комплекс буде розташований на спеціально відведеній ділянці, та у комунальній власності. Будівництво здійснюватимуть за бюджетні кошти, перепоховання та поховання проводитимуть відповідно до рішень Кабміну.

В законі вказано, що не можуть бути там поховані особи, що були посадовцями в партії комуністів в часи СРСР, радянські правоохоронці та працівники радянського місцевого самоврядування, керівники управлінського апарату.

Законодавець розрахував попередню вартість зведення та благоустрою меморіального кладовища. Отже, музейний комплекс на території та споруди на вході до комплексу (будівельні роботи — ред.) коштуватимуть 1,5 млн грн, ритуальна споруда — 7 млн грн, адміністративно-господарський двоповерховий блок — 10 млн грн, благоустрій 30 га 2,1 млн грн, загальна сума 20,6 млн гривень.

Вартість зведення надгробків, будівництва колумбарної стіни повністю не підрахована (1 погонний метр колумбарної стіни — 30,00 тис. грн; одне поховання 4,385 грн).

Як писав портал "Коментарі", ЗСУ провели кілька контратак в Сєвєродонецьку. Упродовж доби ворог пошкодив в Гірському 16 будинків, в Лисичанську – 15 та будівлю міської лікарні, у Врубівці – дев’ять, у Сєвєродонецьку – шість, Новодружеську – чотири, Миколаївці – два.

Також ми писали, що депутати пропонують внести зміни до законів щодо поховань в Україні. Законопроект 7018 перебуває з 7 лютого на розгляді в комітетах Верховної Ради.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини