Головна Новини Суспільство події Вивозив човном ранених бійців з оточення: історія героїчного вчинку українського військового
commentss НОВИНИ Всі новини

Вивозив човном ранених бійців з оточення: історія героїчного вчинку українського військового

Військовий провів рятувальну операцію поранених армійців морем

1 червня 2022, 13:00
Поділіться публікацією:

Старший лейтенант Сергій Ткачук отримав державну нагороду за свій героїчний вчинок — орден Богдана Хмельницького III ступеня. Про це повідомляє прес-служба Оперативного командування "Південь".

Вивозив човном ранених бійців з оточення: історія героїчного вчинку українського військового

Фото ілюстративне / Pixabay

Чоловік згадує ніч порятунку поранених бійців з оточення на півдні України. Сергій мав морем здійснити рятувальну операцію та передачу зброї угрупуванню ЗСУ в селі. Чотири години на човні військові добиралися до місця призначення. В ту ніч на морі був шторм, але бійців це не зупиняло.

Прибувши на місце, зброю передали, поки українці гатили артилерією по росіянам. Однак ворог помітив човен, коли військові вже забрали поранених та відходили. Окупанти почали цілитися по них з БМП-3, кілька снарядів пролетіло дуже близько до човна. Черговий снаряд пролетів повз, поки хвиля опустила човен із військовими. Таким чином їм вдалося дістатися берега.

Однак на цьому проблеми не завершилися, відійшовши від берега, де стріляли окупанти, човен почав тонути. Військовим вдалося висадитися на берег далі місця призначення. Армійці, що могли йти дісталися населеного пункту та викликали на допомогу пошукову бригаду. Таким чином, Сергій врятував 10 військових, якими вже опікуються медики.

Старший лейтенант Сергій Ткачук служить в ЗСУ з 2014 року, наразі він командир батальйону 28 окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.

Як писав портал "Коментарі", скільки кримчан мобілізували для участі у війні проти України та які втрати серед них. Про це повідомляється в аналітичних матеріалах Представництва президента України в Автономній Республіці Крим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини