Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки до перемоги: українці дали прогноз, коли закінчиться війна
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки до перемоги: українці дали прогноз, коли закінчиться війна

Майже третина респондентів (31%) сподівається, що перемога настане до кінця 2023 року.

29 липня 2023, 15:25 comments4913
Поділіться публікацією:

Станом на середину червня 2023 року три чверті українців (77%) повністю впевнені у перемозі України, ще 16% скоріше вірять у перемогу над Росією. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування фонду "Демократичні ініціативи".

Скільки до перемоги: українці дали прогноз, коли закінчиться війна

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

За даними опитування, практично третина респондентів (31%) сподівається, що перемога настане до кінця нинішнього року. Ще третина (32%) очікує на перемогу протягом 1-2 років (до кінця 2025 року). Близько 13% українців вважають, що на перемогу доведеться чекати не менше 3-5 років. Не змогли висловити думку про тимчасові рамках перемоги понад 22% українців.

"Можна припустити, що у разі відсутності помітних досягнень на фронті, українці чекатимуть на велику тривалість війни, тоді як успіхи навпаки сприятимуть збільшенню числа тих, хто вважає перемогу у війні близькою", — йдеться у звіті соціологів.

Перемога для більшості співвітчизників (68%) асоціюється з повною поразкою Росії, що призведе або до звільнення всіх окупованих територій (43%) або розпаду самої Росії (26%).

Читайте також на порталі "Коментарі" – перспективи звільнення Криму – чи справді питання знову доводиться відкладати.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російська пропагандистська машина давно вже втратила залишки здорового глузду. І у відомстві Сергія Лаврова давно не соромляться робити дурні заяви, які неможливо сприймати серйозно. Так, офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова в інтерв'ю російським пропагандистським ЗМІ заявила, що українці ненавидять Володимира Путіна тому, що хочуть собі такого президента. Спікер МЗС натякнула, що росіянам пощастило мати на чолі країни такого лідера.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини