Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки десантних кораблів РФ не в строю після українських атак: відповідь ВМС України
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки десантних кораблів РФ не в строю після українських атак: відповідь ВМС України

Військово-морські сили Збройних сил України назвали кількість великих російських десантних човнів Чорноморського флоту РФ, які більше не функціонують

16 серпня 2023, 14:40 comments1022
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія не має достатньо сил для поповнення втрат Чорноморського флоту після діяльності українських військових, розповів речник ВМСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телеканалу FREEDOM.

Скільки десантних кораблів РФ не в строю після українських атак: відповідь ВМС України

Десантний корабель "Оленегорский горняк". Фото з відкритих джерел

Плетенчук пояснює, що наразі для росіян перекрита можливість поповнювати кораблями Чорноморський флот РФ. Однак до початку повномасштабного вторгнення Росія під виглядом навчань "накачала" Чорноморський флот.

"Тільки великих десантних кораблів вони загнали 6-ть до тих 6-ти, що вже були. Але результат відомий: 5-ть із них уже не в строю. Цей рахунок може зростати", — заявив Плетенчук.

Нагадаємо, що Туреччина заблокувала найпростіший спосіб поповнення Чорноморського флоту в Криму, а саме Босфорський канал. Однак, за словами Плетенчука Росія має чотири флотилії і може спробувати переправити війська через Каспійське море. Проте і там труднощі через геополітичні суперечки між Іраном та Азербайджаном. Іншим варіантом поповнення флоту може відбуватись через внутрішні води Росії, однак тут є обмеження за габаритами кораблів.

Нагадаємо, що до списку великих вражених десантних кораблів потрапили: "Саратов" та "Серна", які були потоплені, а також "Новочеркасск", "Цезарь Куников", "Оленегорский горняк", які були пошкоджені українськими силами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія залишає у своєму арсеналі атомні підводні човни-зомбі: аналітик пояснив мету.

Також "Коментарі" писав, що військовий аналітик пояснив, чому Росія вчиняє провокації у Чорному морі. Наприклад напад на іноземне цивільне вантажне судно з метою перевірки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Аня

16 серпня 2023, 19:45

ЗСУ треба бити по военим кораблям які пускають ракети на Україну!


Новини