Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки часу лишилося у росіян, щоб спробувати віджати українські території: що буде потім
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки часу лишилося у росіян, щоб спробувати віджати українські території: що буде потім

Зараз у РФ є завдання за 1-2 місяці просунутися якого глибше в Україні

21 червня 2024, 10:40 comments4797
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що у росіян не виходить а ні просунутися у Вовчанську, а ні захопити Часів Яр, а ні вийти на кордони Луганської області Кремль не припиняє гнати свої війська вперед. Скільки часу ще реально Росія здатна продовжувати свій наступ? Коли він захлинеться і що для цього потрібно? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Скільки часу лишилося у росіян, щоб спробувати віджати українські території: що буде потім

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Росіяни наразі на максимумі своїх можливостей

Військовий експерт, екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в інтерв’ю на "Radio NV" зазначив, що росіяни наразі на максимумі своїх можливостей на фронті, а з боку України можливості тільки починають розгортатись, сказав.

"По дуже багатьох ознаках, які складаються в загальну картину, мені видається, що росіяни наразі на максимумі своїх можливостей. І це хороша новина. Такі максимуми загострення на фронті ми вже бачили і пережили, причому в значно гірших умовах, ніж сьогодні. Ми переживали цілком співставні масштаби їхнього тиску, ще й за умови — до того, як Конгрес США розблокував допомогу", — зазначив Дикий.

При цьому він уточнив, що має на увазі події на фронті, зокрема, на початку цього року.

Колишній військовий зазначив, що українські Сили оборони тоді були в "глухій обороні", але все одно витримали наступ.

"В росіян є прислів’я "русские долго запрягают, но быстро едут". Мені здається, що все виглядає рівно навпаки: вони якраз запрягли доволі швидко. І мобілізацію провели ще восени 2022 і з початку 2023 перевели всю економіку на військові рейки. Але от вони запрягли, погнали і вийшли на максимум своїх можливостей, вийшли на те плато, де далі нема куди рости", — зазначив Євген Дикий.

Вже зараз ситуація з поповненнями в російській армії "балансує на межі"

Військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів, для того, щоб кардинально змінити ситуацію на фронті, Силам оборони України необхідно збільшити кількість втрат особового складу російської армії.

"Якщо ми збільшимо кількість (і Захід нам в цьому допоможе) засобів вогневого ураження, кількість втрат російських військовослужбовців буде така, яку Росія не буде встигати компенсувати внаслідок мобілізації, що триває. Зараз ми можемо констатувати, що 30 тисяч російських військовослужбовців знищили за травень, а треба цю цифру збільшувати, тому що поки що ворог, в принципі, може це компенсувати за рахунок в тому числі й найманців... Як тільки збільшиться кількість цих втрат – все, наступ почне захлинатись", – пояснив Мусієнко.

Експерт додав, що вже зараз ситуація з поповненнями в російській армії "балансує на межі". Зараз 30 тисяч росіяни десь втрачають – 33 можуть доукомплектовувати внаслідок мобілізації. 

"Тобто, ви бачите, що не тільки компенсують, а ще навіть трішечки більше. Тобто треба орієнтуватися на 35, а до 40 – це взагалі б була непідйомна для них зараз ноша. Вони не можуть більше забезпечити з об'єктивних причин", – підсумував Олександр Мусієнко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи почули Зеленського в Німеччині: про що говорять його заяви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини