Головна Новини Суспільство події Чи почули Зеленського в Німеччині: про що говорять його заяви
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи почули Зеленського в Німеччині: про що говорять його заяви

На Заході нині є певна турбулентність щодо в цілому політичного майбутнього, тож своїми заявами президент Зеленський намагався її прибрати

12 червня 2024, 15:20
Поділіться публікацією:

Країна-агресор буде змушена шукати шлях до справжнього миру лише тоді, коли її обмежать у можливості тероризувати сусідів. Таку заяву під час спільного брифінгу з канцлером Німеччини Олафом Шольцем зробив президент України Володимир ЗеленськийВін також наголосив на важливості посилення мобілізації, що, на думку Зеленського, є єдиної гарантією того, що вдасться відстояти країну. А ще порадував новинами по отримання Україною невдовзі ще двох-трьох систем ППОПро що говорять меседжі президента, озвучені в Німеччині? Чи можна очікувати, що партнери нарешті починають розуміти ті виклики, які перед ними опинилися і готові активніше підтримувати Україну? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.

Чи почули Зеленського в Німеччині: про що говорять його заяви

Володимир Зеленський та Борис Пісторіус. Фото: сайт Офісу президента України

Київ буде продовжувати боротися, не готовий починати з Москвою переговори

Кандидат політичних наук, політолог Олексій Якубін вважає, що заяви, які зробив президент Володимир Зеленський в Німеччині мають під собою мету, в першу чергу, показати Заходу, що Україна, незважаючи на всі складнощі, які є в енергетичній сфері, в непростій ситуації на фронті, наразі все рівно продовжує боротися і виборює для себе більш сильну позицію в можливих майбутніх переговорах з Росією.

"Власне заяви Зеленського багато в чому зроблені для того, щоб показати, якою б зараз не була складною ситуація, але поки що Київ не готовий починати з Москвою переговори. Готовий це зробити тільки в тому разі, якщо позиція України буде значно підсилена. В тому числі підтримкою західних країн і в тому числі більш сприятливою ситуацією на фронті. Недаремно ці заяви прозвучали саме в Берліні. Адже Німеччина на сьогодні серед європейських країн допомагає Україні чи не найбільше", – зазначив експерт.

Він також висловив думку, що заяви зроблені для тих політиків, які вже зараз намагаються подати ситуацію так, що Україні потрібно якомога швидше переходити до переговорів з Росією.

"Українська влада хоче показати, що вона готова переходити до цієї моделі лише в тому випадку, коли буде мати більш підсилену позицію. Заяви прозвучали саме зараз ще й тому, що на Заході нині є певна турбулентність  щодо в цілому політичного майбутнього, тому що відбулися вибори до Європарламенту, де ультраправі партії набрали більше голосів, ніж вони мали в попередньому складі Європарламенту. Ми розуміємо, що попереду вибори у Великобританії, у Франції, у США", – зауважив політолог.

За його словами, Зеленський дав зрозуміти, що Україна очікує від Заходу збереження моделей підтримки.

"Питання тільки в тому, чи почує це Захід і західні політики, тому що ми ж бачимо, що хвиля правого популізму в Європі лише набирає обертів. І представники деяких партій, як мінімум, сумніваються, чи потрібно зберігати діючу модель підтримки України. Проте, принаймні поки що виглядає так, що позиція Києва виглядає непохитною. Хоча, не виключено, що надалі все буде залежати від двох речей – розвитку ситуації на фронті і на Заході серед партнерів", – підсумував експерт.

Україна здерла маску з Росії

Політексперт, кандидат політичних наук, історик Олександр Палій називає заяви президента Володимира Зеленського абсолютно дотичними до реальності. Їх розуміють у світі і вони абсолютно логічні. 

"І заява про необхідність підтримки України, і заява про те, що Росія має понести відповідальність, і заява про необхідність мобілізації в Україні – все це абсолютно очевидні речі. Звичайно, можна сказати, що необхідно було вирішувати ці питання і 20, і 30 років тому, готуючи країну до очікуваної війни. Проте зараз маємо таку ситуацію, яка є і від неї треба відштовхуватись. Тому  ці меседжі Зеленського абсолютно дотичні до реальності і вони зустрічають доволі серйозну міжнародну підтримку у світі", – зазначив експерт.

Олександр Палій також звернув увагу, що один з наслідків цієї війни – це те, що Україна здерла  маску з Росії, що є справді великим досягненням.

"Зараз у світі і бачать правду, і розуміють правду, і готові чути правду. Це одне з досягнень України, але також до цього доклався і сам Зеленський, а також наша зовнішня політика, в тому числі, Міністерство закордонних справ. Тобто можна сказати, що це одна з найефективніших сфер діяльності держави на сьогоднішній день", – підсумував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що означає нова конфігурація сил у Європарламенті: які наслідки для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 червня 2024, 15:09

От і чудово обидва павука будуть їсти один одного, а юдейці заробляти на цьому. Терпілам терпілово - божим грошово.


Новини