Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скандал навколо екс-генпрокурора: Луценко демобілізують за станом здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал навколо екс-генпрокурора: Луценко демобілізують за станом здоров'я

Частина користувачів соціальних мереж стала на бік Луценка, частина - дивується, як і чому він за станом здоров'я полишив службу в ЗСУ

5 липня 2023, 21:58 comments8103
Поділіться публікацією:

Колишній генеральний прокурор, нардеп від "Європейської солідарності" Юрій Луценко, який незважаючи на перенесене раніше онкологічне захворювання, пішов на фронт, зараз полишає службу, за станом здоров'я. Про це, як повідомляють "Коментарі", поінформував своїх френдів та підписників у Фейсбук сам Юрій Луценко.

Скандал навколо екс-генпрокурора: Луценко демобілізують за станом здоров'я

Юрій Луценко у лавах ЗСУ

"Київ, Миколаївщина, Бахмут. Честь було служити в такій Армії, з такими людьми, в такий час, — написав Юрій Луценко в соціальній мережі. — Але фізіологія невблаганна -  військова лікарська комісія встановила непридатність до військової служби через інвалідність, що призвело до наказу про зняття з військового обліку. Тепер буду наближати Перемогу в якості волонтера".

Частина користувачів соцмереж, особливо з протилежного Луценку політичного табору "Слуг народу", розкритикувала рішення Луценка або, принаймні, висловила здивування.

На зауваження щодо перенесенного Луценком рака, нардепка від "Слуг народу" Мар'яна Безугла написала:

"Це було, як мені відомо, до того, як він добровольцем пішов. Тобто для чого тоді йти в ЗСУ? Для навантаження на підрозділ, державу (видали форму, грошове забезпечення і т.д.)?... Щоб зараз звільнятися за інвалідністю, інвалід війни? З пільгами? Багато людей не можуть, маючи інвалідність 1-2 гр., звільнитися, це не є підставою".

Однопартійці з блоку Петра Порошенка навпаки встали на захист Луценко, назвавши його критику "хейтом".

"Юрій Луценко прийшов в 206 батальйон територіальної оборони 24 лютого 2022 року, себто в перший день повномасштабного вторгнення. (Ну, може, наступного дня). А разом з ним, йшли сотні інших людей, — написав Олексій Петров. — Підготовлених до війни і тих, хто не відрізняв автомат від праски. Йшли люди як із гарним станом здоровʼя, так і ті, хто мав різні невтішні діагнози, зокрема онкологія. Люди йшли потоком! Йшли захищати свій дім, місто, країну!".

"Коли я чую цькування Юрія Луценка, який після важкої онкології і з 2 групою інвалідності відслужив в ЗСУ майже півтора роки, пройшов і Південний фронт, і Бахмут, то хочу кричати — відчепіться від людини! Майте хоч трохи совісті і честі не ляпати брудом навколо себе! Ви гадки не маєте чого варті зусилля людини з інвалідністю жити нормальним життям! Якщо після всього, що він пройшов, сил на службу вже немає, значить їх реально немає", — написав нардеп Володимир Ар'єв.

Тим часом, нове на залізниці: жіночі купе та воєнізована охорона

Посланник з Китаю не повірив, що ЗСУ збили "Кинджал".

А в Україну йде аномальна спека: як і де зміниться погода.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини