Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не захотів побачити докази та поїхав: посланник з Китаю не повірив, що ЗСУ збили "Кинджал"
commentss НОВИНИ Всі новини

Не захотів побачити докази та поїхав: посланник з Китаю не повірив, що ЗСУ збили "Кинджал"

Китай не вірить, що ЗСУ за допомогою Patriot збивають "незбивні" ракети

5 липня 2023, 20:55
Поділіться публікацією:

Під час свого візиту до  України спеціальний представник уряду КНР Лі Хуей відмовивсь  повірити, що військові, які обслуговують комплекс Patriot. змогли  знищити російський "Кинджал" і від’їхав, не захотівши чекати докази  від України.

Не захотів побачити докази та поїхав: посланник з Китаю не повірив, що ЗСУ збили "Кинджал"

Лі Хуей (фото з відкритих джерел)

Про це сказав очільник оборонного міністерства  Олексій Резніков, інформує  Financial Times.

Як зазначив український міністр оборони,  в час візиту китайського представника  до Києва  українці вже знищили  декілька "Кинджалів" за допомогою комплексу Patriot,  але китайський посланець Лі Хуей не  міг повірити, що перехопити російські  гіперзвукові ракети — можливо.

"Я запропонував, якщо є сумніви, ми готові надати докази", — повідомив Олексій Резніков.

Але, як він стверджує далі, Лі  поїхав  з Києва, не побачивши надані докази української сторони.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Китай хоче поглибити свої зв'язки з армією РФ. Китай хоче встановити тісніші зв'язки з російськими військовими. Такий крок офіційний Пекін має намір продемонструвати, щоб показати, що заколот ПВК "Вагнер" не може підірвати співпрацю двох країн і КНР й надалі підтримуватиме путінський режим. 

Глава Міноборони Китаю Лі Шанфу заявив під час переговорів із головнокомандувачем ВМФ Росії Миколою Євменовим, що спільними зусиллями обох сторін відносини між двома військовими та у майбутньому зміцнюватимуться. Адже дві країни зацікавлені домагатися нового прогресу та намагатися вийти на новий рівень співробітництва.

Bloomberg пише, що це додає ознаки того, що Китай зміцнює зв'язки з РФ після бунту найманців "Вагнера" минулого місяця, який становив найбільшу загрозу правлінню російського диктатора Володимира Путіна.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вася Пупкин

6 липня 2023, 03:26

Не поверил, потому что китайцы НЕ идиоты верить в чушь.Я пвошник и уверенно могу сказать,что это полная ахинея!Имеющимися средствами ВСУ Кинжал даже засечь проблематично, не то что сбить .Его сбить возможно на носителе и первые разгонные минуты.Потом он окутывается как бы плазмой не отражает вообще никакие сигналы.Как головки (в основном радиолокационные) ракет имеющихся средств ПВО Кинжал будут держать его?А тепловые малого радиуса и не имеют таких скоростных характеристик.


Новини