Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація з оточенням міста зайшла надто далеко: звідки відійдуть ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація з оточенням міста зайшла надто далеко: звідки відійдуть ЗСУ

В Українську склалася критична ситуація, ворог має успіхи в використанні своєї нової тактики просування

13 вересня 2024, 10:09 comments3411
Поділіться публікацією:

На фронті в Українську скалася дуже складна ситуація, повідомив воєнкор Богдан Мірошніков. За його словами, російські загарбники на 200% використовують тактику заходу в тил Сил оборони малими групами з розрахунком на те, що хтось добіжить, займе кругову оборону та протримається до підходу основних сил.

Ситуація з оточенням міста зайшла надто далеко: звідки відійдуть ЗСУ

Українськ

За його словами, таких локацій в Українську наразі близько 20-25, важко навіть рахувати.

"Проблема в тому, що поки наші на це лайно відволікаються — основним силам ворога легше пробивати нашу оборону. Розхід окупантів на добу з такою тактикою дуже високий, але їм чхати. Часто вони кидають на такі "заходи" мобіків, які тільки 3-4 тижні тому отримали зброю. Розрахунок на те, що комусь пощастить. Окупант продовжує кидати безліч підрозділів у цю мʼясорубку", — говорить Мрошніков.

За його інформацією, у Нью Йорку окупантів на цю тактику вистачило на місяць. В Українську, каже експерт, цю тактику окупанти використовують ось уже другий тиждень, втім тут залучено більше сил ворога.

"Тому просвітлення по цій ділянці не спостерігається, і поки не передбачається, на жаль. Здається мені, що в Українську все йде до відходу наших сил. Занадто далеко зайшла ситуація з охопленням міста", — відзначив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти вигадали нову тактику захоплення українських позицій під назвою "розквіт квітки" — інфільтрація, концентрація, одночасний удар з декількох сторін наших ВОПів, а у переважній більшості СП. Така тактика виглядає наступним чином. Спочатку росіяни групами по 2-3 особи перебігають в тил Сил оборони  і займають кругову оборону, попри втрати 80% особового складу частина все ж добігає. Після цього накопичена за ніч штурмова група зранку починає штурм українських позицій в тилу, відволікаючи на себе увагу. За цей час по такій же схемі до них підтягують групи по 5-6 людей, формуючи ударну групу.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини