Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Ситуація складна": Зеленський та Сирський про оборону Бахмута
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ситуація складна": Зеленський та Сирський про оборону Бахмута

Противник продовжує наступ

13 березня 2023, 13:40
Поділіться публікацією:

Найманці з ПВК "Вагнер" наступають на Бахмут на кількох напрямках, намагаються прорвати оборону українських військ та просунутися до центральних районів міста, повідомив командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський. За його словами, ситуація довкола Бахмута "складна". Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на заяву Олександра Сирського.

"Ситуація складна": Зеленський та Сирський про оборону Бахмута

Фортеця Бахмут

"Під час жорстких боїв наші захисники завдають відчутних втрат ворогові. Вогнем артилерії, танків, інших вогневих засобів відбиваються всі спроби противника захопити місто", — заявив він.

Крім того, менш ніж за тиждень на Бахмутському напрямку росіяни втратили понад 1100 військових убитими та 1,5 тисяч пораненими, було спалено понад 10 складів боєприпасів. Таку інформацію у своєму вечірньому зверненні оприлюднив президент України Володимир Зеленський.

Тим часом українські експерти розповіли "Коментарям" про те, чи виправдані українські жертви у боротьбі за Бахмут .

"Цей населений пункт має у військовому сенсі не стратегічне, але оперативно-тактичне значення. У разі його захоплення, у противника розширюється оперативно-тактичний простір як на північ (Сіверськ і так далі), так і на південь (Вугледар іже з ним). Що дає окупантам можливість оточити існуючі укріпрайони ЗСУ", – вважає експерт.

Тим часом росіяни почали переобладнувати 50-річні танки для війни в Україні, оскільки вони зазнали тяжких втрат бронетехніки за минулий рік.

Нагадаємо, що за даними Генштабу, за час війни в Україні окупанти втратили 3474 танки, зокрема 8 танків за останню добу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини