Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Ситуація складна": РФ зібрала майже півмільйона солдатів і перейшла в наступ
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ситуація складна": РФ зібрала майже півмільйона солдатів і перейшла в наступ

Росіяни зібрали 450 тисяч військових для наступальних дій по всій лінії фронту на сході

12 грудня 2023, 21:15
Поділіться публікацією:

За словами військового експерта  та колишнього речника  Генерального штабу ЗСУ (у період з 2014 по 2017 рік) Владислава  Селезньова,  на всій лінії фронту не існує жодної зони безпеки. Про це він  повідомив  під час ефіру на телеканалі "Еспресо".

"Ситуація складна": РФ зібрала майже півмільйона солдатів і перейшла в наступ

Війна в Україні (фото з відкритих джерел)

"Ситуація на фронті досить складна. Генеральний штаб звітував, що ЗСУ щодоби знищували від 600 до 1300 ворожих вояків, але за останні два місяці вороже угруповання військ збільшилося щонайменше на 50 тис. осіб. Якщо два місяці тому ми оперували цифрою в 400 тис., то зараз зосереджено 450 тис. лише збройних сил РФ, не враховуючи добровольчі рухи та формування", -  повідомив Владислав Селезньов.

Він  додає, що  озвучена кількість у 450 тисяч окупантів не  є кінцевою,  бо на  українській території України  скупчено ще 30 тисяч представників "Росгвардії".

"Тобто майже півмільйонне угруповання — це досить потужна сила", -  каже Селезньов.

Як стверджує експерт,  противник  має у розпорядженні  не  тільки  людські ресурси, але й значний матеріально-технічний потенціал.  

"На всій 1350-кілометровій лінії бойового зіткнення немає жодної спокійної ділянки. Ворог всюди намагається нав'язати порядок денний, а ЗСУ змушені рефлексувати. Ворог атакує на Куп'янському й Лиманському напрямках. Тривають запеклі бої західніше від Бахмута. Окупанти намагаються реалізувати тактику осади Часового Яру", -  продовжив колишній військовий спікер.

Зокрема,  він повідомив, що почалась операція з оборони  населеного пункту Часовий  Яр, що є ключовим в обороні агломерації Слов'янськ — Краматорськ.

"Очевидно, що попереду нас чекають буремні часи. Попри погодні умови, ворог продовжує тиск. Ключовий фактор, який буде визначати спроможність українського війська чинити спротив, — це наявність ресурсів у наших воїнів", -  підсумував  Владислав Селезньов.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росіяни хочуть захопити ще одне місто під Бахмутом

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини