Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація на Покровському напрямку критична: стало відомо, що коїться у місті
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація на Покровському напрямку критична: стало відомо, що коїться у місті

Ворог підтягнув на напрямок багато піхоти, елітні підрозділи і вже ускладнив логістику ЗСУ, повідомив Роман Погорілий

28 серпня 2024, 18:45 comments1321
Поділіться публікацією:

 Повномасштабна війна в Україні триває, і ситуація на Покровському напрямку наближається до критичної, як зазначають у DeepState. Російські війська швидко просуваються вперед, що ускладнює логістику Збройних сил України, оскільки один із ключових логістичних маршрутів перебуває під вогневим контролем ворога.

Ситуація на Покровському напрямку критична: стало відомо, що коїться у місті

Наступ РФ на Покровськ (фото з відкритих джерел)

Про це заявив Роман Погорілий, співзасновник та аналітик DeepState, в ефірі "Київ24". Він наголосив, що ситуація на Покровському напрямку вимагає швидкої стабілізації через значні просування ворога. Майже щодня відбувається втрата населених пунктів, а російські сили вже захопили останню ключову висоту в регіоні перед Покровськом. За кілька днів російські війська окупували Новобродівку — важливий населений пункт, який можна було утримувати тривалий час. Окупанти також намагаються проникнути в Селидове — велике промислове місто, яке було важливим опорним пунктом.

За словами Погорілого, українським військам важко стримувати противника, оскільки російські сили залучили значну кількість піхоти. Бійці ЗСУ роблять усе можливе для знищення ворога, проте кількість російських військ значно переважає.

Російські війська активно використовують елітні підрозділи, оснащені сучасною зброєю, приладами нічного бачення та продуманою тактикою захоплення населених пунктів. Це свідчить, що ворог діє не лише за рахунок численної піхоти, але й серйозно підходить до операцій у районі Покровська.

За наданою інформацією, на напрямку діють як звичайні мотопіхотні бригади, так і спецпризначенці. Російські сили поступово просуваються до Мирнограду та Покровська, які є важливими стратегічними пунктами з точки зору логістики. Погорілий підкреслив, що логістичний шлях через Покровськ і Мирноград вже втрачено, оскільки дорога до Костянтинівки перебуває під частковим контролем ворога. Хоча повного перекриття логістики не сталося, ситуація ускладнилася.

Селидове, через яке проходила логістика до Курахового, тепер також перебуває під загрозою. Це вимагає пошуку нових маршрутів для підтримки сполучення.

Погорілий зауважив, що захоплення Покровська та Мирнограда може суттєво ускладнити їхнє відвоювання, адже це великі міста. Якщо ворог закріпиться на цих територіях, це стане загрозою для кордону з Дніпропетровською областю. Аналітик також зазначив, що після захоплення Покровська та Мирнограда Донбас може повністю перейти під контроль окупантів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що на Покровському напрямку були укріплення

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини