Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація на Харківщини: в районі 6 сіл тривають бої, ЗСУ вводяться резерви
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація на Харківщини: в районі 6 сіл тривають бої, ЗСУ вводяться резерви

Сили оборони і безпеки України роблять усе для того, щоб утримати оборонні рубежі в Харківській області, заявив Назар Волошин.

12 травня 2024, 20:20
Поділіться публікацією:

Збройні сили проводять оборонні операції у районах сіл Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук'янці та Плетенівка у північній частині Харківської області. Резерви вже вводяться. Тим часом, противника активно обстрілюють. Про це повідомив представник оперативно-стратегічного угруповання військ Хортиця, пише LIGA.net.

Ситуація на Харківщини: в районі 6 сіл тривають бої, ЗСУ вводяться резерви

Ситуація на півночі Харківщини(фото з відкритих джерел)

За його словами, що Збройні Сили розгортають резерви в райони, де противник прорвав оборону. Окупанти використовують велику кількість бронетехніки, значні сили піхоти та багато безпілотників.

"Тривають оборонні операції в районах сіл Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук'янці та Плетенівка — усі ці населені пункти є прикордонними. Українські військові проводять контрударні дії, росіяни теж перекидають резерви, застосовуючи значні сили піхоти, бронетехніку та суттєву кількість дронів", — сказав Волошин.

Назар Волошин також наголосив, що українські військові зроблять усе можливе, щоб утримати свої оборонні лінії та позиції, і в той же час завдати поразки противнику.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що після прориву кордону на Харківщині почалась масова евакуація населенняЧерез загрозу для життя та здоров‘я цивільних у Харківські області евакуювали понад 4 тис. жителів після прориву кордону на півночі регіону. Про це у соціальних мережах повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

За понад дві доби українській місцевій владі, зокрема силам ОВА, місцевих адміністрацій, Координаційного гуманітарного центру, волонтерам, поліції та ДСНС, вдалось евакуювати понад 4 тис. жителів, з місць загрози їх життю через російську агресію після прориву на півночі Харківщини.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини