Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація на фронті серйозніша, ніж це було два роки тому: Кулеба зробив тривожну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація на фронті серйозніша, ніж це було два роки тому: Кулеба зробив тривожну заяву

У МЗС України наголосили, що Україна відчуває гостру нестачу артилерійських снарядів та боєприпасів до ППО

24 січня 2024, 09:10
Поділіться публікацією:

Глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що ситуація на фронті в Україні залишається важкою через нестачу постачання боєприпасів. Як передає портал "Коментарі", про це міністр повідомив в інтерв'ю німецькому таблоїду "Bild".

Ситуація на фронті серйозніша, ніж це було два роки тому: Кулеба зробив тривожну заяву

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ зазначив, що "ситуація дуже серйозна, можливо, навіть серйозніша, ніж вона була з моменту початку російського вторгнення майже два роки тому".

Топ-дипломат зазначив, що масований ракетний удар вранці 23 січня є свідченням того, що Україні необхідно більше систем протиповітряної оборони та ракет до них. Міністр зазначив, що Україна все ще не здатна без західної підтримки закрити найгостріші питання у постачанні боєприпасів, але західна промисловість все ще не може набрати обертів.

"Хоча Україна значно збільшила своє виробництво і продовжуватиме це робити, ми, як і раніше, бачимо, що західна оборонна промисловість не здатна виробляти достатню кількість продукції", — висловився Дмитро Кулеба.

Міністр заявив, що потреби України "не відповідають оборонним потребам" західних країн.

Читайте також на порталі "Коментарі" — прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск 22 січня на прес-конференції з президентом Володимиром Зеленським під час офіційного візиту до Києва наголосив, що лідери країн, які намагаються "грати в нейтралітет" під час російсько-української війни, заслуговують "найтемнішого місця в політичному пеклі". Більше чи менше стало таких "нейтралів" – і чому? Як Україні заручитися підтримкою ще більшої кількості країн у цьому протистоянні? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини