Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація на фронті різко змінилась: ворог активізувався на новому напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація на фронті різко змінилась: ворог активізувався на новому напрямку

В ОСУВ "Таврія" зазначили, що росіяни за минулу добу застосували рекордну кількість дронів для ударів здебільшого по Херсонській області.

10 вересня 2024, 20:50
Поділіться публікацією:

 Російські окупанти значно активізували бойові дії на південному фронті України, особливо на Херсонському напрямку, застосовуючи рекордну кількість безпілотників. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі "Суспільне онлайн".

Ситуація на фронті різко змінилась: ворог активізувався на новому напрямку

Ситуація на Херсонському напрямку (фото з відкритих джерел)

За словами Лиховія, найбільший тиск російські війська чинять на позиції Збройних сил України на лівому березі Дніпра, зосереджуючи атаки в Херсонській області. За минулу добу, 9 вересня, ворог здійснив понад 330 ударів дронами-камікадзе, що є рекордним числом атак за останні кілька місяців.

Крім цього, значно збільшилась кількість артилерійських обстрілів, яких було 312 за добу, та кількість скидів боєприпасів із безпілотників – 224 випадки.

"Також суттєво зросла кількість артилерійських обстрілів. Їх за минулу добу було 312. І зросла також кількість скидів боєприпасів із БпЛА. Їх було за вчора 224", — розповів речник ОСУВ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ветеран оцінив можливість закінчення війни в УкраїніВетеран АТО та військовий експерт Євген Дикий вважає, що події цієї осені мають стати вирішальними для війни в Україні. Дикий вказує на наближення України до межі, коли залишиться воювати кілька років.
 Євген Дикий ефірі "24 Каналу" прокоментував можливе закінчення бойових дій в Україні. За його словами, Україна може наблизитись до моменту, коли на війні можна буде побачити, що "ми добиваємо" російські сили. Військовий експерт наголошує, що Росія має ряд проблем, зокрема нестача озброєння. За словами Дикого, Росія має танків та бронетехніки на рік активних бойових дій, а ствольної артилерії вистачить на менший період. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини