Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Ситуація дуже непроста": росіяни посилили наступ на Авдіївку
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ситуація дуже непроста": росіяни посилили наступ на Авдіївку

Російські загарбники штурмують Авдіївку з близько 20-ти напрямків

5 січня 2024, 19:02
Поділіться публікацією:








Російська армія 4 січня активізувала наступ на Авдіївку Донецької області. Окупанти штурмують місто з близько 20-ти напрямків. Про це в ефірі телемарафону розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш, передає портал "Коментарі".

"Ситуація дуже непроста": росіяни посилили наступ на Авдіївку

Окупанти посилили атаки на Авдіївку. Фото з відкритих джерел

"Вчора (4 січня – ред.) ворог активізувався по всіх напрямках Авдіївського відрізка, вони почали штурмувати. Близько 20 напрямків. Дуже непроста ситуація", — розповів Віталій Барабаш.

Очільник адміністрації відзначив, що перед тим останні кілька днів навколо Авдіївки спостерігалося відносне зменшення штурмів. Про цьому, за його словами, весь цей час окупанти продовжували завдавати артилерійські та авіаудари.

"1 січня було 22 авіабомбових удари по громаді. 2 січня – 31. 3 січня — 19. 4 січня – 17. Сьогодні — більше десяти. В Авдіївці щодня є загиблі або поранені", — повідомив Віталій Барабаш.

Разом з тим, керівник адміністрації переконаний, що, незважаючи на наявність великої кількості техніки і людей, окупанти не зможуть взяти місто до виборів президента РФ, які призначені на середину березня.

Віталій Барабаш також розповів, що наразі в Авдіївці залишається 1169 цивільних осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські війська продовжують інтенсивні наступальні дії на Куп'янському та Бахмутському напрямах та перегруповуються на Лиманському. Зокрема, намагаються наступати на Часів Яр, розповів командувач Сухопутних військ Олександр Сирський. Командувач сухопутних військ зазначив, що тривають напружені бої поблизу населеного пункту Богданівка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини