Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація близька до критичної: доля одного із ключових міст фактично вирішена
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація близька до критичної: доля одного із ключових міст фактично вирішена

Україна може втратити Вугледар, на цьому напрямку тривають важкі бої

сьогодні, 15:48
Поділіться публікацією:

На вугледарському напрямку ситуація близиться до критичної, про це повідомляє воєнкор Богдан Мірошніков.

Ситуація близька до критичної: доля одного із ключових міст фактично вирішена

Вугледар

За його словами, після захоплення більшої частини території шахти "Південнодонбаська №3", ворог очікувано намагається обійти наші подальші позиції загальним вектором на Богоявленку.

При цьому, відзначає Мірошніков, у напрямку Золотої Ниви також тривають важкі бої, ворог не цурається ходити в механізовані штурми, які називають банзай-атаками, за якими слідують мʼясні хвилі.

"Рано чи пізно окупант, скоріш за все, зможе дістатися як Богоявленки, так і Новоукраїнки з Шахтарським, після чого доля Вугледара фактично буде вирішена, на жаль", — підкреслив Мірошніков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Времівський плацдарм — це той плацдарм, який був відвойований Силами оборони ще минулого року. І саме його  розглядали як один із перспективних з боку Російської Федерації, де будуть атаки, тому що це Вугледар. Тому що сьогодні тиск іде на населений пункт Водяне — це один із флангів Вугледара. Експерти відзначають, що Вугледар узяти в лоб понад 2,5 роки ворог не може, тому сьогодні намагається застосувати єдину, скажімо так, тактику росіян, якій уже десятки років, — це взяти населений пункт в оточення, принаймні в оперативне оточення, узяти в кліщі й тоді вже тиснути з лівого й правого флангу й оволодіти цим населеним пунктом.

При цьому говорять, що проблема Вугледара в тому, що він давно особливо не прикритий населеними пунктами, а сам по собі є висотою. Інші панівні висоти — на шахтах Південнодонбаська #1 та #3 (терикони).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини