Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ситуація біля Часового Яру змінилася: у ЗСУ розповіли нові подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Ситуація біля Часового Яру змінилася: у ЗСУ розповіли нові подробиці

Місто Часів Яр повністю зруйноване, зазначив пресофіцер 26-ї артилерійської бригади

27 серпня 2024, 19:45
Поділіться публікацією:

 Російські окупаційні сили не припиняють спроб прорвати оборону Збройних сил України в районі Часового Яру, здійснюючи щоденні штурмові дії.

Ситуація біля Часового Яру змінилася: у ЗСУ розповіли нові подробиці

Бої за Часів Яр (фото з відкритих джерел)

Про це в ефірі телемарафону розповів пресофіцер 26-ї артилерійської бригади ЗСУ Олег Калашніков. "Нещодавно було зафіксовано від 10 до 20 штурмових атак за день. Зараз трохи менше, але це не зменшує інтенсивність боїв — ворог активно намагається прорвати нашу оборону, що проходить вздовж каналу. Для цього він використовує всю доступну артилерію та повітряну підтримку. Проте ми успішно відбиваємо ці атаки, і ворог зазнає великих втрат," — повідомив Калашніков.

Він також зазначив, що Часів Яр повністю зруйнований. За словами військового, противник не змінює своїх напрямків штурмів. "Ворог намагається атакувати нас в лоб. Основний напрямок — це район Калинівського, де канал проходить під землею. У цьому місці атаки дуже посилені. Окрім цього, на південному фланзі ворог намагається обійти наші позиції через канал, але безуспішно. Штурмові дії тривають також в районі Кліщіївки та Андріївки. Наші позиції там утримуються," — додав Калашніков.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Часів Яр вже не пріоритет № 1Ворог не припинив бойові дії біля Часового Яру, але водночас супротивник більше сконцентрував свої зусилля на Торецькому напрямку. Пріоритет йому прорватися саме цій ділянці фронту. Таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин.

Представник ОСУВ "Хортиця" також повідомив, що на Часовоярівському напрямку Сили оборони знищили понад 80 окупантів, 109 отримали поранення, а двох взято в полон. Волошин нагадав, що Покровський напрямок не один місяць залишається найгарячішим по всій лінії бойового зіткнення, а загарбники намагаються за підтримки авіації витісняти українські підрозділи з позицій. За його словами, ворог проводить активні бойові дії за низку населених пунктів, зокрема, Новоолександрівку.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини