Головна Новини Суспільство Війна з Росією Часів Яр вже не пріоритет № 1: у ЗСУ розповіли, на що тепер націлилися окупанти
commentss НОВИНИ Всі новини

Часів Яр вже не пріоритет № 1: у ЗСУ розповіли, на що тепер націлилися окупанти

Більше зусиль зараз противник спрямовує на Торецький напрямок

12 липня 2024, 16:54 comments2763
Поділіться публікацією:

Ворог не припинив бойові дії біля Часового Яру, але водночас супротивник більше сконцентрував свої зусилля на Торецькому напрямку. Пріоритет йому прорватися саме цій ділянці фронту. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин

Часів Яр вже не пріоритет № 1: у ЗСУ розповіли, на що тепер націлилися окупанти

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Часів Яр стоїть надійно. Місто знаходиться під контролем Сил оборони", — заявив військовий.

При цьому він зазначив, що за минулу добу було зафіксовано понад 389 обстрілів у районі міста Годинник Яр.

"На тому напрямку ворог провів 4 ворожих  штурми на місто і 17 штурмів поблизу Часового Яру. Це вже ворог змістив свій  акцент на Торецький напрямок. Ворог все одно має  інтерес до Часового Яру, однак активні бойові дії розвинув ближче до Торецького напрямку, щоб захопити місто Торецьк. Намагається проводити активні дії на околицях міста і закидує  авіацією саме Торецький напрямок", — зазначив Волошин. За його словами, ворогом було викинуто 10 КАБів у тому напрямку.

Представник ОСУВ "Хортиця" також повідомив, що на Часовоярівському напрямку Сили оборони знищили понад 80 окупантів, 109 отримали поранення, а двох взято в полон.

Волошин нагадав, що Покровський напрямок не один місяць залишається найгарячішим по всій лінії бойового зіткнення, а загарбники намагаються за підтримки авіації витісняти українські підрозділи з позицій. За його словами, ворог проводить активні бойові дії за низку населених пунктів, зокрема, Новоолександрівку.

"Але сили оборони відбивають атаки ворога на тому напрямку. Він зазнає чималих втрат. Тільки за минулу добу там ворог втратив понад 200 людей загиблими та пораненими, знищено кілька одиниць бронетехніки, артилерійські системи та мотоцикли, якими окупанти намагалися штурмувати", — додав Волошин.

Читайте також на порталі "Коментарі" — куди поверне війна в Україні до кінця року: на Заході вже є прогноз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини