Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сирський розповів, що відбувається на Курщині: чи дійсно просування ЗСУ зупинилося
commentss НОВИНИ Всі новини

Сирський розповів, що відбувається на Курщині: чи дійсно просування ЗСУ зупинилося

Сирський розповів, що ЗСУ в Курській області просуваються, а от на Покровському напрямку все важко і складно

30 серпня 2024, 17:05
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 30 серпня, президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. На ній Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський представив доповідь про поточну ситуацію на фронті, зокрема в Україні та Курській області Росії.

Сирський розповів, що відбувається на Курщині: чи дійсно просування ЗСУ зупинилося

Олександр Сирський

Зокрема, Олександр Сирський зазначив, що по всій лінії зіткнення тривають запеклі бої, зокрема, найбільше напруження спостерігається на Покровському напрямку.

“Сили оборони України продовжують проведення оборонних операцій на основних операційних напрямках. Фактично, на всій лінії бойових дій тривають бої різної інтенсивності. Найскладніша ситуація залишається на Покровському напрямку. Противник намагається прорвати оборону наших військ, але станом на ранок усі атаки відбито. Успіху противник не мав”, — повідомив Олександр Сирський.

Крім того, він відзначив продовження наступальних дій українських військ на Курському напрямку. За його інформацією, протягом доби українські війська просунулися на деяких ділянках до 2 км та взяли під контроль 5 кв. км території. Незважаючи на складну ситуацію на інших напрямках, вона залишається під контролем. Сили оборони продовжують виконувати поставлені завдання, додав Сирський.

Окрім того, він доповів про нові досягнення у поповненні обмінного фонду, на що президент Володимир Зеленський вказав, як на вирішальному чиннику для зміцнення позицій України в обмінних процесах.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що операція в Курській області має важливе значення для України. Втім, на думку експертів, якщо б Київ вдало провів ІПСО серед росіян, то кремлівський диктатор Володимир Путін міг би навіть вивести війська з Донбасу і перекинути їх для оборони російських територій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини