Головна Новини Суспільство Війна з Росією Путін міг би забрати війська з Донбасу: в чому не допрацювала Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін міг би забрати війська з Донбасу: в чому не допрацювала Україна

Путін міг би прийняти рішення про те, щоб забрати війська з Донбасу і відправити їх в Курську область, втім Україна не скористалася шансом вплинути на диктатора

30 серпня 2024, 15:28
Поділіться публікацією:

Курська операція є важливою, оскільки вона створювала багато нових можливостей для ЗСУ, відзначив політолог Віктор Андрусів. За його словами, одна із них — серйозна деморалізація російського суспільства, що веде до зниження підтримки бойових дій, мобілізації, і підтримки політики війни. Експерт відзначив, що навіть на орків можна вплинути і у них теж є "больові точки".

Путін міг би забрати війська з Донбасу: в чому не допрацювала Україна

Володимир Путін

"Такими точками є строковики, “ісконна територія” та престиж влади. Строковики, яких кидають в бій, для орків є вищою мірою несправедливості. “Молодые парни” і “сльозы матери” — це фольклорна трагедія, яку орки переживають дуже боляче", — відзначив Андрусів.

При цьому він нагадав, що  2022 році, як тільки ЗСУ взяли в полон перших строковиків, то одразу був запущений процес обміну полоненими.

“Ісконна територія” — це теж фетиш, починаючи від того, що “нікому не вдавалось завоювати Росію”, до ядерної доктрини, де наступ на “ісконну територію” вимагає застосування ядерної зброї. Тому Курська операція поставила російське суспільство в ступор і викликала таку обурливу реакцію блогерів. Влада швидко взяла інформаційний тренд під контроль, і заглушила суспільний настрій", — відзначив політолог.

Зрештою, додав він, основне на чому тримається російська влада в будь-яку епоху — це престиж. Історично, за його словами, як тільки падав престиж влади — в Росії відбувався бунт і революція.

"Курська операція — це мабуть один з найбільших ударів по престижу російської влади за всю війну. ЗСУ захопили територію Росії, а вже три тижні мега крутий сильний Путін нічого з цим зробити не може. “Царь не настоящий” — ось реакція, яку можна досягнути за хорошої інформаційної кампанії проти ворога", — заявив Андрусів.

При цьому, за його словами, зараз російська влада намагається продати суспільству успіхи на Донбасі.

"Але давайте чесно, як пересічний орк має радіти захопленню Новогродівки, коли його рідна “Суджа” окупована? Думаю, що ніяк. І він досі не радіє, і не може зрозуміти, що відбувається. Це ідеальний час, щоб почати активно працювати на мобілізацію орка на його внутрішній порядок денний", — каже політолог.

За його словами, Путін не проігнорував би масові звернення матерів і свого народу, якщо б вони масово вимагали надати Курській області пріоритет. Політолог каже, що саме в цьому напрямку не допрацювала Україна, яка могла б більш активно з цього приводу проводити ІПСО.

Нагадаєом, портал "Коментарі" розповідав, чому не всі у ЗСУ підтримують операцію в Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини