Головна Новини Суспільство Війна з Росією Бої у Курській області: чому не всі у ЗСУ підтримують цю операцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Бої у Курській області: чому не всі у ЗСУ підтримують цю операцію

Надії України на те, що вторгнення до Курської області змусить Москву передислокувати війська зі східного фронту, були ризикованим кроком

19 серпня 2024, 08:30
Поділіться публікацією:

Майже через два тижні після несподіваного прориву на територію Росії Україна намагається знайти баланс між захопленням території в Курській області та її втратою в центрі східного фронту на Донбасі. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Guardian.

Бої у Курській області: чому не всі у ЗСУ підтримують цю операцію

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що очікувалося, що Росія перекине значні сили зі сходу для захисту Курська. Однак, як зазначають аналітики, незважаючи на успіх українського вторгнення, Росія все ще не надіслала очікуваної кількості сил зі східного флангу.

При цьому, зазначає видання, хоча українські солдати досить задоволені першим успіхом на кордоні в Курску, серед них є ті, хто сумнівається у загальній стратегії.

"Ми повинні захищати те, що у нас є. Атака на Курськ забирає добрих солдатів з Покровська, а якщо й відволікає частину російських військ, то лише переносить проблему їхньої чисельності з одного місця на інше", — каже один із бійців.

Як заявляє видання, були сумнівні і серед високорангових військових.

"Ходять затяті чутки, що полковник Еміль Ішкулов, популярний командир 80-ї української бригади, яка зараз перебуває серед учасників вторгнення до Курська, був знятий з посади наприкінці липня, тому що він був проти вторгнення до Росії — не був упевнений, що у його підрозділу вистачить сил для виконання цього завдання", — йдеться у статті.

Надії України на те, що вторгнення до Курської області змусить Москву передислокувати війська та послабити тиск на східному фронті, були ризикованим кроком – і результат далеко не однозначний, зазначає The Guardian.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США розповіли, скільки солдатів РФ перекинула з фронтів в Україні в Курську область.

Також видання "Коментарі" зазначає – операція ЗСУ у Курській області могла йти зовсім інакше: Economist дізнався про нові деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини