Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сирський розкрив плани ворога: до якої чисельності РФ має намір збільшити свої війська в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Сирський розкрив плани ворога: до якої чисельності РФ має намір збільшити свої війська в Україні

За інформацією Сирського, РФ має намір до кінця року збільшити чисельність військ в Україні до 690 тисяч

24 липня 2024, 10:02 comments1919
Поділіться публікацією:

Країна-агресор має намір до кінця року збільшити кількість військ в Україні до 690 тисяч. Вже зараз у окупантів перевага у техніці та засобах. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю The Guardian зробив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Сирський розкрив плани ворога: до якої чисельності РФ має намір збільшити свої війська в Україні

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Головком ВСУ зазначив, що через два з половиною роки з початку повномасштабного вторгнення у росіян все ще є великі ресурси.

За словами Сирського, Росія на початку вторгнення мала 100 тисяч солдатів. Ця кількість зросла до 520 тисяч, а до кінця року РФ хоче збільшити чисельність військ до 690 тисяч.

"Коли справа доходить до обладнання, то тут співвідношення 1:2 чи 1:3 на їхню користь", — сказав головком ЗСУ.

Він зазначив, що з початку повномасштабної війни кількість російських танків зросла вдвічі – з 1700 одиниць до 3500. Кількість артилерійських систем збільшилась утричі, а бронетранспортерів – з 4500 до 8900 одиниць.

"Противник має значну перевагу в силах і засобах", — наголосив Сирський.

Зазначимо, у цьому ж інтерв'ю "The Guardian" Олександр Сирський зазначив, що у Харківській області російські військові намагаються потіснити підрозділи ЗСУ із зайнятих позицій. На Сумщині також час від часу роблять спроби прорватися хоча б на невелику відстань. Проте українські захисники завдають відчутних втрат окупантам.

Відповідаючи на запитання, чи можна стримати ворога в нашому прикордонні, головком відповів, що це навіть не обмовляється, стримати можна і це вдається насамперед завдяки нашим мужнім солдатам та офіцерам. Як приклад Олександр Сирський навів останню спробу Росії захопити Харків та сусідню Сумську область.

"Це не вдалося. Спробу Путіна створити так званий коридор безпеки поряд з кордоном Росії та Бєлгородською областю було зірвано", – зазначив головком ВСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини