Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сирський пропонує платити військовим 200 тис. Чи можна знайти ці гроші в бюджеті України
commentss НОВИНИ Всі новини

Сирський пропонує платити військовим 200 тис. Чи можна знайти ці гроші в бюджеті України

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський запропонував підняти військовим зарплату у два рази до 200 тис. гривен на місяць. Про те, що такі гроші знайти можна, заявив в інтерв’ю Телеграфу, нардеп Руслан Горбенко

11 березня 2024, 15:59
Поділіться публікацією:

Як повідомив Горбенко, багато військових на фронті висловлюють побажання щодо надбавки до зарплати. Вони просять підняти її зі 100 000 до 200 000. Як відзначив нардеп, Сирський уже запропонував, як можна провести таке збільшення зарплат без значної шкоди для бюджету.

Сирський пропонує платити військовим 200 тис. Чи можна знайти ці гроші в бюджеті України

Олександр Сирський

Як підкреслив Горбенко, бюджет України не є гумовим. Все що може заробити Україна витрачається на війну. Проте, як підкреслив політик, є люди, які, наприклад, самовільно залишили свої частини чи відмовляються виконувати накази.

За словами нардепа, командир, наприклад, може з цього приводу написати заяву і той, хто відмовляється виконувати накази, просто втратить свою зарплату.

При цьому політик вважає, що немає сенсу тримати у лавах Збройних сил тих людей, які не хочуть воювати і відмовляють виконувати накази. Він додав, що краще кошти, які держава виділяє на тримання цих людей, спрямувати на підвищення зарплат тим військовим, які воюють на фронті.

До речі, як відзначила голова Комітету ВР з питань бюджет Роксолана Підласа, Україна вже майже вичерпала всі свої фінансові можливості. За її словами, всі гроші, які є у державі, використовуються на фінансування потреб армії.

Окрім того, нардеп повідомила, що Київ виділив майже половину свого бюджету в 87 мільярдів доларів на поточний рік на витрати, які пов’язані з обороною держави. Проте, як додала політик, внутрішні доходи країни наразі становлять лише 46 млрд доларів. Тобто, підкреслила Підласа, Україні конче необхідна фінансова допомога від західних партнерів, аби покрити дефіцит бюджету.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Україні продовжують розглядати питання бронювання від мобілізації. Ймовірно, її зможуть уникнути українці із високими зарплатами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини