Головна Новини Суспільство Війна з Росією Синєгубов назвав нову мету російських військ у Харківській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Синєгубов назвав нову мету російських військ у Харківській області

Воїни ЗСУ продовжують стримувати ворога

13 травня 2024, 13:52
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська в Харківській області атакують невеликими групами за новими напрямками, намагаючись розтягнути оборону ЗСУ. Це їхнє ключове завдання. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі телемарафону розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Синєгубов назвав нову мету російських військ у Харківській області

Олег Синєгубов. Фото з відкритих джерел

"Наші воїни ворога за цими напрямами стримують. Відбито останнім часом близько 15 ворожих атак. Ситуація досить важка, проте всі абсолютно атаки ворога відбивають. Є збільшення сірої зони, збільшення лінії фронту, тому що ворог намагається їх навмисне розтягнути, атакуючи невеликими групами по новим напрямам", — заявив голова Харківщини.

За його словами, "ситуація важка, проте повністю контрольована воїнами ЗСУ".

Він також розповів, що у небезпечних напрямках триває евакуація мешканців. Вже вивезли 5700 людей, сьогодні у планах – 1600.

Синєгубов також поінформував, що відбулося засідання Ради оборони області, де було розглянуто питання примусової евакуації статусних дітей, це діти, які мають статус сироти чи дітей, позбавлені батьківського піклування з небезпечних територій. Їх наразі налічується близько 25. Це Чугуївський, Харківський, Куп'янський, Ізюмський райони.

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни продовжують просуватися вперед на Харківському напрямку, окупуючи нові села та наближаючись до міста Вовчанська. На Заході військові експерти, деякі політики та аналітики все частіше стали визнавати, що припустилися величезної помилки, затягуючи з наданням допомоги Україні через побоювання, що це викличе нову ескалацію з боку Росії. Путін і так постійно "ескалює", у тому числі змітаючи ракетами та дронами українські міста та інфраструктуру. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" те, що зараз відбувається, на 810-й день широкомасштабної агресії, на фронтах російсько-української війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини