Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сили оборони почали обережний вихід із ділянки, де можуть потрапити в кліщі
commentss НОВИНИ Всі новини

Сили оборони почали обережний вихід із ділянки, де можуть потрапити в кліщі

ЗСУ відходять із ділянки на березі річки Вовча, де ворог намагається замкнути кліщі

10 вересня 2024, 14:29
Поділіться публікацією:

Через загрозу оточення українські військові розпочали поступовий вихід з небезпечної ділянки на східному березі річки Вовча на Донеччині, про це в ефірі "Еспресо" заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

Сили оборони почали обережний вихід із ділянки, де можуть потрапити в кліщі

Війна в Україні

За його інформацією, українські підрозділи, розміщені в районі трикутника Карлівка – Невельське – Красногорівка, опинилися під загрозою оточення після захоплення Невельського та просування противника в бік Красногорівки.

Хоча потенціал противника не є достатньо потужним для швидкого оточення, зазначив експерт, наразі здійснюється планомірний і обережний вихід українських сил із цієї зони.

"Зараз відбувається раціональне і поступове виведення наших підрозділів з цієї ділянки, розташованої на східному березі річки Вовча. Загрози були зрозумілі раніше, і сподіваюся, що Генштаб також їх усвідомлює та розуміє ризики. Однак, знаю, що наші підрозділи зазвичай виходять майже в останній момент", — наголосив Згурець.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники не можуть вирівняти свою лінію фронту. Експерти вважають, що окупанти хотіли б цього, щоб мати можливість окопуватися з наближенням осіннього сезону. За їх словами, окупанти хотіли захопити Покровськ, Нью-Йорк, Торецьк, Часів Яр, Курдюмівку, Кліщіївку, Білогорівку. Втім, наступальний потенціал росіян збитий, і замість трьох напрямків, на яких росіяни концентрували свої зусилля на початку літа, зараз вони фактично сконцентрувалися на одному напрямку, Покровському, але і там припинили рух.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини