Головна Новини Суспільство Війна з Росією Названо план-мінімум росіян на Донбасі: які території хоче захопити ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо план-мінімум росіян на Донбасі: які території хоче захопити ворог

Ворог мав план-мінімум в Україні до настання осіннього сезону, втім Сили оборони зламали плани ворога

10 вересня 2024, 08:59
Поділіться публікацією:

Російські загарбники не можуть вирівняти свою лінію фронту, написав в колонці для Главреду голова Українського центру безпеки і співробітництва Сергій Кузан. За його словами, окупанти хотіли б цього, щоб мати можливість окопуватися з наближенням осіннього сезону.

Названо план-мінімум росіян на Донбасі: які території хоче захопити ворог

Окупанти

"Це було їхнім завданням мінімум – взяти Покровськ, Нью-Йорк, Торецьк, Часів Яр, Курдюмівку, Кліщіївку, Білогорівку. І зараз ми бачимо, що наступальний потенціал росіян збитий, і замість трьох напрямків, на яких росіяни концентрували свої зусилля на початку літа, зараз вони фактично сконцентрувалися на одному напрямку, Покровському, але і там припинили рух", — відзначив експерт.

Втім, за його словами, Україна провела надзвичайно складу операцію і втримала ситуацію. Саме тому, всі плани російських загарбників зірвані.

"Звісно, цей каток досі їде, і тут варто нагадати про те, як в інформаційному полі обговорювали небезпеку, яку угруповання "Сєвєр", чиї резерви готували за Уралом, створювало ледь не для всієї Європи. Однак найбільші європейські навчання, які проводилися від початку року, були заточені на те, щоб протистояти загрозі північному флангу НАТО. Але Україна зараз нівелює цю загрозу, адже зараз усе це угруповання не може вибити ЗСУ з Курщини", — підкреслив Кузан.

Саме тому, за його словами, ситуацію потрібно розглядати комплексно і розуміти, що війна триває не на Донбасі, а на всій протяжності державного кордону з Російською Федерацією. На Харківщині, в районі Липців, відбиті атаки ворога, і на Курщині є успіх, знято загрозу наступу на Суми, Чернігів та оточення Харкова.

"І це – приклад демонстрації Європі спроможностей України, які були і залишаються мінімальними. Тому що це обсяг допомоги від Заходу не відповідає заявленим 63 мільярдам. Відповідно, ми мінімальними ресурсами здійснюємо операції політичного рівня, фактично виконуючи роботу, для якої створювався Північноатлантичний блок", — заявив Кузан.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що НАТО демонструє бездіяльність в питанні російських безпілотників, а це спонукає РФ до більш рішучих дій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини