Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сили оборони незабаром можуть вийти з ще одного ключового міста на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Сили оборони незабаром можуть вийти з ще одного ключового міста на Донбасі

Ворог підбирається до Селидового і створює передумови для того, щоб український гарнізон покинув місто

сьогодні, 10:07
Поділіться публікацією:

Російські загарбники підбираються до Вишневого. Як відзначає воєнкор Богдан Мірошніков – це є негативною новиною у контексті оборони Селидового.

Сили оборони незабаром можуть вийти з ще одного ключового міста на Донбасі

Як каже експерт, наразі російські загарбники на шляху, але вони просуваються і повільно доповзають до села. Наразі до нього приблизно 1 км, що є дуже малою дистанцією.

"У разі втрати Вишневого, ворог явно буде просуватися до останньої траси, яка зʼєднує Селидове з "землею". І ось тоді вже можна буде говорити про відхід нашого гарнізона. А поки що, все дуже "на тоненького", — говорить Мірошніков.

За його словами, наче й будуть доступні шляхи у разі втрати Вишневого, але то якщо вдасться втримати фланг. У будь-якому випадку, додав він, базовий сценарій — просування окупантів в лобову поки ніхто не скасовував.

Окрім того, воєнкор повідомив про непросту ситуацію в Нью-Йорку. Там під контролем Сил оборони залишається смуга глибиною метрів 150-200, шириною до 500-700 м.

"Готуйтеся до того, що незабаром і вона буде втрачена, і містечко цілком буде окуповано", — підкреслив Мірошніков.

За його словами, основні події вже розгортаються у Неліпівці. Тепер це село є важливим стримуючим ворога фактором, бо без контроля над нашим правим флангом Торецька, росіяни вимушені лізти на саме місто виключно в лобову.

"Рівень втрат при цьому захмарний, а у разі контролю флангу — це можна знизити, бо тоді вже для нас будуть великі ризики. Ворог у такому випадку переключиться на наш лівий фланг (північніше Майорська-Дружби), і тоді може створити передумови для оперативного оточення Торецька", — підкреслив Мірошніков.

Втім, додав експерт, поки перспективи саме цього для ворога є віддаленими, та і сам Торецьк хоч і протискається, але в дуже повільному темпі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ворог хоче взяти в оточення ЗСУ у місті, яке є хабом для військових.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини