Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сили оборони можуть опинитися в оточенні: у ВР розповіли про вкрай складну ситуацію на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Сили оборони можуть опинитися в оточенні: у ВР розповіли про вкрай складну ситуацію на фронті

Ситуація на Курахівському напрямку залишається вкрай напруженою, там Сили оборони можуть потрапити в оточення

18 вересня 2024, 11:54
Поділіться публікацією:

На Курахівському напрямку ситуація є вкрай складною, про це заявив народний депутат, секретар комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в ефірі "Еспресо".

Сили оборони можуть опинитися в оточенні: у ВР розповіли про вкрай складну ситуацію на фронті

Війна в Україні

"У напрямку Гірника утворився такий мішок, який дійсно є досить складним. І там треба робити усе, щоб противник не вийшов на Гірник, бо частина наших військ буде в оточенні. Тому тут зараз потрібна досить ювелірна робота нашого командування по керуванню військами, по забезпеченню військ для того, щоб, якщо ми будемо бачити, що противник все-таки буде продавлювати і рухатись в сторону Гірника, потрібно буде вирівняти цю дугу і відійти", — відзначив нардеп.

Втім, за його словами, може бути ще один варіант дій – контрнаступ, який змусить ворога відійти, і як результат – "мішок" буде розбито.

"За рахунок того, що ми бачимо, що останнім часом у нас дуже складно виходить вирівнювати ситуацію то, я думаю, що треба бути обережним, щоб ці підрозділи не попали в оточення", — сказав Костенко.

Нардеп додав, що на фронті помітний дефіцит резервів у противника, але це не робить ситуацію менш загрозливою на окремих ділянках. За його словами, ворог створив виступ шириною близько 20 кілометрів, але позитивним є те, що росіяни не можуть розгорнути наступ одночасно на декількох напрямках, що вказує на брак сил.

Однак, підкреслює Костенко, ситуація на фронті залишається складною, і потрібно бути обережними, щоб не допустити оточення підрозділів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники зайшли в Гірник.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини