Головна Новини Суспільство Війна з Росією Російські загарбники зайшли в Гірник: ЗСУ втрачають важливий вузол оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські загарбники зайшли в Гірник: ЗСУ втрачають важливий вузол оборони

Також російські загарбники зайшли в Українськ

18 вересня 2024, 10:08 comments1045
Поділіться публікацією:

Російські окупанти зайшли в населений пункт Гірник, повідомив воєнкор Богдан Мірошніков. За його словами цього разу мова йде вже не про захід ворожого ДРГ, а про основні сили противника.

Російські загарбники зайшли в Гірник: ЗСУ втрачають важливий вузол оборони

Окупанти

Як повідомив Мірошніков, наразі окупанти контролюють невелику смугу на вʼїзді в місто з боку Українська. За його словами, у тій частині міста — основна маса багатоповерхової забудови, за залізницею на схід — тільки приватний сектор і трошки промзони + шахта.

"Але місто — це тільки частина великого вузла оборони Гірник-Курахівка-Максимільянівка. Ось його потрібно розглядати у комплексі. Вузол має майже ідеальну географію для оборони — терикони, промки, висоти, а закривається це все р. Вовчою зі сходу. Але я не впевнений, що все те вдасться втримати. Занадто нерівні сили", — відзначив експерт.

Окрім того, Мірошніков повідомив, що вчора ЗСУ практично втратили Українськ. Там бої вже точилися в частині будівель шахти та безпосередньо за терикон.

"Все інше вже не контролюється", — додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що майже тиждень тому в "Інформаційному спротиві" повідомляли, що передові підрозділи російських окупантів почали активні бої в селі Українськ. Там відзначали, що ворог зумів витіснити наші війська південніше Новогродівки, а також росіяни на північну околицю села Гірник. В "Інформаційному спротиві" повідомили, що передові підрозділи ЗСУ відходять поступово, від рубежу до рубежу, ведучи вперті ар’єргардні бої в районі Галицинівки та північніше Красногорівки. Там припустили, що, ймовірно, вони спочатку відійдуть на рубіж Желанне Перше — Зоряне, а потім сконцентруються на рубежі Гірник — Курахівка, вирівнявши лінію фронту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини