Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сили оборони могли розбити війська окупантів ще восени 2022 року. Що пішло не так
commentss НОВИНИ Всі новини

Сили оборони могли розбити війська окупантів ще восени 2022 року. Що пішло не так

Україна могла знищити сили РФ, які прийшли на «СВО» ще восени 2022 року, заявив в інтерв’ю РБУ-Україна ветеран війни Євген Дикий. Проте тоді Володимир Путін ухвалив рішення про тотальну мобілізацію, а Київ цього не зробив

19 березня 2024, 19:38 comments1130
Поділіться публікацією:

У вересні 2022 року був шанс, що Сили оборони можуть розбити війська російських загарбників, які увійшли в Україну на так звану "спеціальну військову операцію". Як відзначив Євген Дикий, українські військові наближалися до цієї цілі, тому російській диктатор все ж ухвалив рішення про проведення тотальної мобілізації. І саме тоді, відзначає експерт, Україна мала ухвалити таке саме рішення.

Сили оборони могли розбити війська окупантів ще восени 2022 року. Що пішло не так

Євген Дикий

За його словами, Росія має набагато більші сили і щоб перемогти її меншим контингентом потрібно мати тотальну технологічну перевагу. Проте у України такої переваги над ворогом немає. Дикий відзначає, що Україна та РФ воюють на приблизно одному технологічному рівні. За його словами, в таких умова не можна виставляти одного українського бійця проти десяти окупантів. Тому, підкреслив експерт, кількість бійців в українській армії повинна бути однаковою з російською.

Дикий нагадав, що ще восени 2022 року у Росії до лав окупаційних військ зуміли мобілізувати 450 тис людей, а впродовж 2023 року призвали ще півмільйона. Тобто, підкреслив ветеран війни, загалом противник набрав до лав своєї армії мільйон людей.

Саме тому, додав Дикий, ті 500 тис. українців, про мобілізацію яких ще минулого року говорили у Генштабі, є критичним мінімумом.

"Це те, що треба було станом на позавчора",
- підкреслив експерт.

Після мобілізації цієї кількості чоловіків, додав Дикий, щомісяця потрібно набирати до війська хоча би ще по 20 000 чоловіків.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку західних журналістів, українська армія виснажена після невдалого контрнаступу у 2023 році. Військові потребують поповнення, проте влада не хоче ухвалити політичне рішення та продовжити мобілізацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини