Головна Новини Суспільство Війна з Росією Західні ЗМІ розповіли, перед яким важким вибором опинилося керівництво України
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні ЗМІ розповіли, перед яким важким вибором опинилося керівництво України

Влада в Україні опинилася перед неймовірно складними вибором, повідомляє The Wall Street Journal. Мова йде про те, чи поступитися територіями і зберегти життя військовим і цивільним, чи і далі відвойовувати свої території

19 березня 2024, 19:11
Поділіться публікацією:

Як підкреслює видання The Wall Street Journal, лідери України неодноразово підкреслювали, що кожен сантиметр українських територій буде вартувати боротьби. Також представники влади відзначали, що не можна залишати своїх людей в окупації, знаючи, що на них очікує знущання.

Західні ЗМІ розповіли, перед яким важким вибором опинилося керівництво України

Війна в Україні

Проте, як підкреслюють західні журналісти, правда у тому, що начебто українська армія виснажена після невдалого контрнаступу, який відбувся влітку 2023 року. При цьому, армії вкрай потрібна допомога, а в Конгресі Сполучених Штатів ніяк не можуть ухвалити законопроект, який відкриє шлях для надання фінансової допомоги Україні, на яку там очікують.

В цьому контексті видання підкреслило, що Росія має більшу армію, а також перевела свою економіку на військові рейки, і вона набирає обертів.

Також західні журналісти припустили, що протягом 2024 року Збройні сили України зможуть тільки оборонятися, про проведення наступальних операцій навіть мова не йде. В цих умовах головним завданням для Сил оборони стане обмеження територіальних втрат в умовах переваги армії загарбника.

Щодо повернення тимчасово окупованих територій військовим шляхом, то на думку західних журналістів, це рішення потрібно приймати максимально зважено, зважити цінність цих територій та цінність людських життів.

Окрім того, видання звернуло увагу на те, як окупанти захоплювали Авдіївку і скільки для цього погодилися знищити своїх військових. Там додали, що такі дії демонструють рішучість Кремля у прагненні підкорити Україну. Водночас, там додають, що Україна зіткнулася із гострою проблемою нестачі боєприпасів та небажанням влади прийняти політичне рішення та продовжити мобілізацію.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що американський сенатор Ліндсі Грем вважає, що треба мобілізувати до лав української армії чоловіків, яким менше 25 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини