Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сили оборони частково відходять з Авдіївки. Що це дасть окупантам
commentss НОВИНИ Всі новини

Сили оборони частково відходять з Авдіївки. Що це дасть окупантам

Сили оборони відійдуть з позиції "Зеніт" на околиці Авдіївки, про це в Телеграмі повідомив бригадний генерал, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський

16 лютого 2024, 15:05
Поділіться публікацією:

Як відзначив Тарнавський прийнято рішення відійти з позиції "Зеніт" на південно-східний околиці Авдіївки.

Сили оборони частково відходять з Авдіївки. Що це дасть окупантам

Олександр Тарнавський

"Ми тримати цю позицію стільки, скільки це давало можливість ефективно стримувати та знищувати ворога",
- підкреслив Тарнавський.

Генерал повідомив, що рішення про частковий вихід із Авдіївки було прийнято задля покращення оперативної обстановки, а також, щоб зберегти життя особовому складу.

Також Таранавський розповів, що отримають окупанти від того, що займуть позиції, з яких відійдуть українські військові.

"Тактично зайняття цих позицій не надає ворогу стратегічної переваги та не змінює ситуацію в межах Авдіївської оборонної операції",
— підкреслив Тарнавський.

Окрім того, він додав, що на даний момент продовжується перегрупування військ, поповнення припасів та облаштування підрозділів на нових позиціях.

Генерал підкреслив, що також відбувається планове посилення підрозділів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ситуація в Авдіївці стрімко погіршується. За словами військового експерта Олександра Мусієнка, у місто були перекинуті бійці третьої окремої штурмової бригади, проте сумнівно, що вони зможуть якось кардинально змінити ситуацію. За прогнозами Мусієнка, бійці ЗСУ рано чи пізно все одно будуть змушені вийти з міста. Разом з тим, військовий експерт вважає, необхідно не дати загарбникам розвинути темп наступальної операції. За його словами, військові у цьому плані спрацювали добре, оскільки росіяни таки добре "спіткнулися" об Авдіївку. Експерт додав, що в цьому місті було знищено велику кількість живої сили ворога та техніки.

Разом з тим, західні ЗМІ також повідомляють про плачевну ситуацію в Авдіївці. Вони відзначають, що моральний дух українських військових падає, оскільки вони не мають чим воювати. Журналісти з посиланням на військових відзначають, що начебто у них уже закінчилися снаряди.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергій

16 лютого 2024, 15:30

Ці хенерали досі тримають українців за лохів? Якщо для орків ці позиції нічого не дають, то чому ж ви там поклали сотні українських бійців? Що ж ви постійно брешете, як оркі? Кажіть правду, якою б вона не була.

Донбас

16 лютого 2024, 15:22

Вот и все с Авдеевкой, сдают. Следующая готовится к сдаче Белогоровка. И так будет со всей территорией Донбасса. Это дело времени, весь Донбасс сдадут. Толк от этой могилизации только у зеленых выблядков, разворовывающих всю помощь и набивающих свои карманы.


Новини