Головна Новини Суспільство Війна з Росією Силам оборони тепер буде важче знищувати російську авіацію: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Силам оборони тепер буде важче знищувати російську авіацію: причини

У РФ почали готуватися до того, що союзники України дозволять їй завдавати ударів по російській території, каже військовий оглядач Олександр Коваленко. Зокрема, у РФ почали будувати захисні ангари

29 травня 2024, 19:31
Поділіться публікацією:

На третій рік війни на російських летовищах стали встановлювати захисні ангари для авіації. Наприклад, такі ангари почали будувати на аеродромі Маринівка у Волгоградській області.

Силам оборони тепер буде важче знищувати російську авіацію: причини

Захисний ангар

"Загалом нічого хорошого. Тепер знищувати російську авіацію буде складніше. І тут слід наголосити на парадоксальності ситуації",
— заявив військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

За його словами, правда в тому, що якби Україна мала можливість завдавати ударів по російських аеродромах на території Росії з 2022 року, то станом на другу половину 2024-го РФ уже не мала б ніяких ВКС.

Але, каже експерт, щойно Україна наблизилася нарешті до можливості отримання дозволу на такі удари, у Росії почали з'являтися захисні ангари для авіації.

Тобто, підкреслив Коваленко, терористичній Росії знадобилося майже 3 роки, щоб дійти необхідності цієї концепції, так само як і західним партнерам, знадобилося майже 3 роки, щоб заговорити про право завдавати ударів по території Росії.

"І ті, й інші – цілковиті гальма, але адаптуватися та виживати за таких умов – нам",
— заявив Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що серед союзників України точаться активні дискусії з приводу того, давати Києву дозвіл бити західною зброєю на території РФ чи ні. Раніше категорично проти цього виступали у Німеччині та США. Вони навіть нібито погрожували Києву припинити постачання ракет, якщо ЗСУ їх не послухаються. Проте, схоже, що ситуація почала змінюватися . Зокрема, у Німеччині вже припускають, що можуть надати такий дозвіл, але з певними обмеженнями.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини