Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сі більше не грає в нейтралітет: яку допомогу Росія отримує від Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі більше не грає в нейтралітет: яку допомогу Росія отримує від Китаю

За даними ISW, Росія та Китай розвивають військово-технічне співробітництво

11 вересня 2024, 09:05 comments2606
Поділіться публікацією:

Незважаючи на вмовляння та попередження західних країн, офіційний Пекін продовжує нарощувати військово-технічну співпрацю з Росією. Це відбувається у різних напрямках. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує Інститут вивчення війни (ISW).

Сі більше не грає в нейтралітет: яку допомогу Росія отримує від Китаю

Путін та Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Аналітики наводять заяву заступника державного секретаря США Курта Кемпбелла, який зазначив, що КНР надає російській оборонній промисловості "дуже суттєву" підтримку в обмін на секретні російські військові технології.

За його словами, Китай не просто постачає до Росії продукцію подвійного призначення, а й докладає "значних зусиль, щоб допомогти підтримувати, розвивати та диверсифікувати елементи російської військової машини". У відповідь Росія відправляє до КНР підводні човни, авіаційні розробки та ракетні технології, якими раніше неохоче ділилася з Пекіном.

В ISW звертають увагу, що офіційні особи КНР на чолі з Сі Цзіньпенем продовжують вдавати, що вони нейтральні і ніяк не сприяють тому, щоб російська військова машина у війні проти України набирала обертів. Пекін продовжує заперечувати підтримку російських військових зусиль. На публіці Китай заявляє, що залишається "неупередженим" у своїй позиції щодо війни Росії в Україні та закликає сторони до переговорів та мирного врегулювання.

Експерти говорять, що заява Кемпбелла прозвучала на тлі міжнародних військово-морських навчань "Океан-2024", які зараз проходять у Тихому та Північному Льодовитому океанах, а також Середземному, Каспійському та Балтійському морях. Їх очолює Росія.

Напередодні навчань російський диктатор Володимир Путін звинуватив США у тиску на Росію та КНР, що викликало необхідність проведення спільних військово-морських навчань.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тепер РФ точно не збирається зупиняти війну: у США назвали ключові чинники.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини