Головна Новини Суспільство Війна з Росією Швейцарія пояснила, чому взяла участь у зустрічі Китаю та Бразилії щодо "плану миру в Україні"
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарія пояснила, чому взяла участь у зустрічі Китаю та Бразилії щодо "плану миру в Україні"

Позиція Швейцарії залишається абсолютно чіткою: будь-яке рішення у відповідь на повномасштабну військову агресію Росії проти України має повністю поважати міжнародне право

сьогодні, 15:35
Поділіться публікацією:

Швейцарія справді була присутня на зустрічі Китаю та Бразилії щодо "мирного плану щодо України", але була там, як спостерігач. При цьому країна жодних комюніке не підписувала і своєї позиції щодо мирного врегулювання російсько-української війни не переглядала. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" зробив посол Швейцарії в Україні Фелікс Бауманн.

Швейцарія пояснила, чому взяла участь у зустрічі Китаю та Бразилії щодо "плану миру в Україні"

Швейцарія Фото: з відкритих джерел

"Насамперед, Швейцарія не приєдналася і не підписала жодних комюніке після зустрічі, яку провели Китай та Бразилія минулого тижня на полях сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. По-друге, ми були на зустрічі, але як спостерігачі. І третій важливий пункт: Швейцарія не змінила своєї позиції", – наголосив дипломат.

За його словами, позиція Швейцарії залишається абсолютно чіткою: будь-яке рішення у відповідь на повномасштабну військову агресію Росії проти України має повністю поважати міжнародне право, Статут ООН та, зокрема, територіальну цілісність та суверенітет України.

Але посол додав, що, на думку Швейцарії, варто розглядати всі мирні плани, в яких вказано всі основні принципи міжнародного права.

"І саме це було у підсумковому комюніке Першого глобального саміту світу в Україні, що відбувся у Швейцарії у червні. Цей саміт було збудовано на попередніх дискусіях на основі української Формули миру та інших мирних пропозицій, які відповідають міжнародному праву та Статуту ООН", – сказав Бауманн.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ще одна країна приєдналася до "мирного плану" Китаю та Бразилії після завершення війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини