Головна Новини Суспільство Війна з Росією Штурм провалився: у Генштабі назвали два напрямки, де окупанти тікали після атаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Штурм провалився: у Генштабі назвали два напрямки, де окупанти тікали після атаки

ЗСУ відігнали росіян назад на Слов'янському та Харківському напрямку

12 липня 2022, 08:37 comments1012
Поділіться публікацією:

На Донеччині росіяни роблять все можливе. Щоб просунутися на Слов'янському напрямі, але у ворога нічого не виходить. Так, після спроб штурму в районі населених пунктів Мазанівка, Іванівка та Долина ворог відступив. Те саме чекало на окупантів на Харківщині. При спробі атаки на Дементіївку Харківської області на ВСУ чекали жорстка відсіч противнику. Той змушений був відступити. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Генштабу ЗСУ у Facebook.

Штурм провалився: у Генштабі назвали два напрямки, де окупанти тікали після атаки

Війна в Україні. Фото: Генштаб ЗСУ

Ворог робить ставку на те, що він зуміє за допомогою "вогневого валу", масово обстрілюючи позиції ЗСУ продавити оборону, але нічого в нього не виходить.

Так, на Слов'янському напрямку ворог обстрілював зі ствольної артилерії та РСЗВ райони населених пунктів Чепіль, Велика Камишеваха, Барвінкове, Дібрівне, Мазанівка, Богородичне та Адамівка.

Були артилерійські обстріли неподалік Стародубівки, Маяків, Райгородка, Сіверська, Кривої Луки, Донецького, Верхньокам'янського, Спірного та авіаудар неподалік Серебрянки.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах ситуація без істотних змін. На останньому ворог обстріляв із реактивної артилерії район населеного пункту Старикове Сумської області.

На Харківському напрямку ворог стріляв з артилерії та РСЗВ у районах Харкова та населених пунктів Руські Тишки, Безруки, Дементіївка, Лісове, Слатине, Прудянка та Золочів.

Противник намагається покращити тактичне становище на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Чинить систематичний вогневий вплив по позиціях вздовж лінії зіткнення. Застосовує авіацію. У окремих районах виробляє фортифікаційне устаткування передових позицій.

На Бахмутському напрямку противник здійснював обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Яківлівка, Берестове, Покровське, Соледар, Білогорівка, Вершина, Новолуганське, Кодема, Бахмут та Весела Долина. Завдав авіаційних ударів недалеко від Берестового, Білогорівки та Вершини.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілюють з артилерії райони Авдіївки, Мар'їнки, Новомихайлівки, Новоселівки, Опитного, Новобахмутівки, Вугледара, Гуляйполя, Залізничного, Малої Токмачки, Орехівки. Завдали авіаудару поблизу Новоандріївки парою літаків Су-25.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує зусилля на утриманні рубежів та недопущення настання наших сил. Вів обстріл зі ствольної артилерії в районах населених пунктів Степова Долина, Лупарево, Нова Зоря, Новогригорівка, Любомировка, Осокорівка, Ольгине, Велика Костромка, Кар'єрне, Тернівка, Поляна, Кисельівка, Першотравневе, Шевченкове, Посад-Покровське. Наніс авіаудари неподалік Зарічного.             

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Путіна знайшли виправдання удару по Тимчасовому Яру, де понад 20 убитих та безліч поранених.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Білому домі назвали стратегічний план Путіна, який тепер точно не досягти в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини