Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шпигував за Третьою штурмовою бригадою: СБУ затримала агента ФСБ
commentss НОВИНИ Всі новини

Шпигував за Третьою штурмовою бригадою: СБУ затримала агента ФСБ

Співробітники СБУ у Києві затримали агента ФСБ. Тепер йому висунуто підозру у державній зраді та загрожує довічне ув'язнення.

30 січня 2024, 11:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Служба безпеки України провела вдалу операцію та затримала у Києві місцевого жителя, який передавав Федеральній службі безпеки РФ (ФСБ) розвідувальні дані щодо українських військових та координати стратегічної інфраструктури України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на пресслужбу СБУ.

Шпигував за Третьою штурмовою бригадою: СБУ затримала агента ФСБ

СБУ у Києві затримала агента ФСБ. Фото з відкритих джерел

СБУ виявили, що агент ФСБ передавав окупантам координати критичних енергетичних об'єктів, які забезпечують світлом та опаленням більшість населення Києва. Кіберфахівці СБУ знайшли у його розвідданих інформацію про котельні КП "Київтеплоенерго", розташування електропідстанцій, а також магістральні лінії електропередач.

Однак, основним завданням агента російських спецслужб стало стеження за українськими військовими та виявлення місць базування.

"Передусім фігурант намагався виявити і передати агресору локації запасних командних пунктів Третьої штурмової бригади та штабу Сухопутних військ ЗСУ", — повідомляє СБУ.

Крім того, за вказівками ФСБ затриманий планував влаштуватись на завод, який виготовляє оборонні системи для захисту України. Агент вже мав підготовлене резюме та направив його до підприємства.

За даними СБУ 52-річного мешканця Києва дистанційно завербували восени 2023 року російські спецслужби. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану. Чоловіка тримають під вартою і йому загрожує довічне ув’язнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що жінка, яка пережила російське бомбардування пологового будинку в Маріуполі підтримала Путіна.

Також "Коментарі" писали, що колишній агент ФБР визнав себе винним у співпраці з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини