Головна Новини Суспільство Кримінал Колишній агент ФБР визнав себе винним у співпраці з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній агент ФБР визнав себе винним у співпраці з Росією

Експрацівник контррозвідки ФБР Чарльз Макгонігал визнав себе винним у співпраці з російським олігархом.

16 серпня 2023, 15:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ексагент контррозвідки ФБР Чарльз Макгонігал погодився визнати себе винним у змові з метою порушення санкцій проти Росії, пішовши працювати після відставки на російського олігарха, справи якого він розслідував раніше. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Колишній агент ФБР визнав себе винним у співпраці з Росією

Колишній агент ФБР Чарльз Макгонігал. Фото з відкритих джерел

Макгонігал був колишнім спецагентом, який відповідав за нью-йоркський відділ контррозвідки ФБР. Однак, після того, як колишнього агента спіймали, Чарльз Макгонігал заявив, що "глибоко розкаюється" за завдання, яке йому довелось виконати у 2021 році для російського мільярдера-олігарха Олега Дерипаски.

Макгонігал розповів, що отримав від Дерипаски понад 17 тис. доларів за інформацію про його бізнес-конкурента. Сам же Дерипаска перебуває під санкціями США з 2018 року через окупацію Криму Росією.

Чарльз Макгонігал заявив, що погоджується визнати провину за одним пунктом, який стосується змови з метою відмивання грошей. Згідно з законами США Чарльзу Макгонігалу загрожує до п’яти років позбавлення волі. Вирок ексагенту ФБР оголосять у грудні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній британський шпигун розповів, хто стане наступним керівником Кремля після повалення, смерті чи добровільного відходу Путіна.

Також "Коментарі" писав, що експредставник розвідки Британії вказує на те, що Путін, імовірно, відмовився від перемоги над Україною військовим шляхом. Агент пояснює, що воюючи з Україною півтора року, керівництво Росії не досягло своїх цілей, а війська та економіка страждає від військових дій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини