Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шойгу зробив заяву про важливість захоплення Бахмута
commentss НОВИНИ Всі новини

Шойгу зробив заяву про важливість захоплення Бахмута

Очільник Міноборони РФ вважає, що захоплення українського міста Бахмут дозволить російській армії піти далі в глиб України.

7 березня 2023, 12:38 comments3154
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу висловився про мету захоплення українського міста Бахмут. На думку російського чиновника місто є важливим вузлом оборону українських сил, тому його взяття посилить дії армії РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reunters.

Шойгу зробив заяву про важливість захоплення Бахмута

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу. Фото з відкритих джерел

Російська армія місяцями намагається захопити українське місто-фортецю Бахмут, проте постійно втрачає техніку та свій особовий склад. В окремі періоди, кількість втрат військових у зоні бойових дій поблизу Бахмута складали 1:7, тобто на одного загиблого українського солдата було сім російських окупантів.

"Звільнення Артемівська триває", — говорить Шойгу використовуючи стару радянську назву Бахмута та має на увазі окупацію міста.

Місто є надзвичайно важливим для російської армії, яка кілька місяців не має ніяких здобутків на полі бою, тому всі сили кинуті на кілька напрямків, включно з Бахмутом.

"Місто є важливим вузлом оборони українських військ на Донбасі. Взяття його під контроль дозволить вести подальші наступальні дії вглиб оборонних рубежів України", — сказав Шойгу.

Саме тому 6 березня керівництво України прийняло рішення й надалі захищати східноукраїнське місто.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський та генерал Валерій Залужний мали різні погляди на тактику боїв за Бахмут.

Також "Коментарі" писали, що міністр оборони США Ллойд Остін розповів про значення Бахмута у війні. На думку американського генерала місто має більше символічну цінність ніж оперативну чи стратегічну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини