Головна Новини Суспільство Війна з Росією Шойгу заявив Путіну про захоплення Мар'їнки: реакція ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Шойгу заявив Путіну про захоплення Мар'їнки: реакція ЗСУ

У Збройних силах відреагували на повідомлення про повне захоплення Мар'їнки російськими силами.

26 грудня 2023, 09:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу особисто доповів президенту РФ Володимиру Путіну, що російська армія нібито повністю захопила місто Мар'їнка на Донеччині. У ЗСУ спростували заяву російського міністра та повідомили, що бої за місто тривають.

Шойгу заявив Путіну про захоплення Мар'їнки: реакція ЗСУ

У ЗСУ спростували інформацію про захоплення Мар'їнки. Фото з відкритих джерел

Сергій Шойгу під час зустрічі з Путіним 25 грудня повідомив про взяття міста Мар'їнка Донецької області під контроль Росії. За словами очільника Міноборони РФ контроль над українським містом відкине ЗСУ, зокрема і артилерію, що надасть "додаткових можливостей для подальших дій в цьому напрямку".

На заяви Сергія Шойгу відреагував речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, який розповів, що українські сили досі у Мар'їнці, тому місто не захоплене росіянами.

"Зараз наші військові перебувають в адміністративних межах Мар'їнки, але місто повністю знищене. Говорити про повне захоплення Мар'їнки некоректно", — сказав Штупун в ефірі телемарафону.

Нагадаємо, що активні бої за Мар’їнку тривають з березня 2022 року. Росіяни кілька разів заявляли про цілковите захоплення міста, однак українські сили тримали оборонні позиції у населеному пункті. Останні місяці позиції ЗСУ знаходились в обороні у західних районах Мар’їнки. Місто, яке розташоване за 23 км від Донецька до початку повномасштабного вторгнення населяло майже 10 тис. осіб. Більшість населення евакуювали у 2022 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український історик Олександр Алфьоров розповів, які слабкі та сильні сторони має Росія в історичному контексті.

Також "Коментарі" писали, що росіяни авіабомбами обстріляли Нью-Йорк, у місті є поранені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

26 грудня 2023, 12:20

Не корректно те що творе банда зеленського!!! Не корректно розпродавати національні багатства та землю, обкрадати Українців замість того щоб виготовляти патрони та інші боерпипаси для армії. В Україні тоталітаризм і зеленський абсолютно не гарант конституції значить у нас немає держави. Час народу брати владу в свої руки поки ці вори через бориспіль не вивезли решту награбованого.


Новини