Головна Новини Суспільство Війна з Росією Алфьоров назвав історично слабкі та сильні сторони росіян у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Алфьоров назвав історично слабкі та сильні сторони росіян у війні

Український історик Олександр Алфьоров розповів, які слабкі та сильні сторони має Росія в історичному контексті.

25 грудня 2023, 11:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кандидат історичних наук Олександр Алфьоров виділив слабкі та сильні сторони росіян під час війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв’ю українського історика для УП.

Алфьоров назвав історично слабкі та сильні сторони росіян у війні

Український історик Олександр Алфьоров. Фото з відкритих джерел

Олександр Алфьоров пояснює, що сильною стороною Росії є людський ресурс, який для російської армії безкоштовний. Інша сильна риса росіян — це швидкі війни. Історик нагадує, як армії СРСР швидко вдерлась у Польщу та Фінляндію.

"Історично сильна сторона росіян – вони майстри швидких війн: три дні, тиждень, місяць, пів року. Швидкі війни, походи. Польщу вони взяли, Фінляндію вони змогли відхапати, навіть втративши пів мільйона", — вважає український історик.

Однак, Алфьоров наголошує, що слабкою стороною росіян є затяжні війни, які російські армії зазвичай програвали без допомоги інших країн.

"Якщо вони встрягають у довгу війну, їм життєво необхідна допомога. Вся російська армія завжди базувалась на генералах самодурах, на гарматному м’ясі і на завалах техніки, хоч би старої, але техніки", — говорить Олександр Алфьоров та додає, що там, "де Росія встрягає у війну понад два роки, там гайки".

Український історик пригадав, що навіть у Другу світову війну росіяни програли. За словами Алфьорова, попри швидкі дії росіян в Польщі та Фінляндії, згодом "Гітлер гнав їх до Москви", поки все ж таки Росія не отримала допомогу.

"Якщо ми проаналізуємо, Перша світова війна, на захід прорвались, а потім окопались і все, видихались. Їм треба поміч. Друга світова, Польща, Фінляндія, оголошуємо про анексії. Потім як німці дали, і без ленд-лізу просто нічого", — зазначив історик та додав, що "вони не здатні воювати в довгу".

Іншим прикладом, де росіяни не змогли протримати довше трьох років Олександр Алфьоров виділив Кримську війну 1853-56 років. Росіяни підписали капітуляцію і вивели Чорноморський флот.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про українського історика, який пояснив, чи носили козаки оселедець насправді.

Також "Коментарі" писали, що історик назвав одну з головних помилок Путіна у війні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 грудня 2023, 12:04

Їхня сильна сторона ждуни: чиновники депутати прокурори мерзотники, які стали багатими біля державного корита. Їх влада старанно береже незаплямованими. Прийде рідна Говень, вони всі виправдаються: "нас там не було це смерди щось там затіяли". Тому вони всі спокійні це не їх війна. Прийде інша влада їм не звикати.


Новини